Νίκη για τον Jorge Μartin στον αγώνα Sprint της Βαλένθια!

Νίκη για τον Jorge Μartin στον αγώνα Sprint της Βαλένθια!

Κρατάει τις ελπίδες του για τον τίτλο ζωντανές
. 14 βαθμοί η διαφορά, πρέπει να κερδίσει αύριο.
Στον Bagnaia αρκεί η πέμπτη θέση για να στεφθεί Πρωταθλητής.
Επέστρεψε στα βάθρα ο Marc Marquez.

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω στους Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) και Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), οι οποίοι θα δώσουν στη Βαλένθια την τελική μάχη για το Πρωτάθλημα, οι αναβάτες βγήκαν στην πίστα Ricardo Tormo για τον τελευταίο αγώνα Sprint της χρονιάς. 

Ο Bagnaia κατάφερε να στρίψει πρώτος, όμως ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) του επιτέθηκε αμέσως, με τον Ιταλό να απαντάει και πάλι και να κρατάει την πρώτη θέση. Πιο πίσω, ο Brad Binder (Red Bull KTM) είχε κάνει μια καλή εκκίνηση, αλλά δέχτηκε την επίθεση του Jorge Martin, ο οποίος ήξερε πολύ καλά ότι για να κρατήσει τις ελπίδες του ζωντανές έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει σήμερα. 
 

Ο δρόμος προς τη νίκη

Ο Martin επιτέθηκε αμέσως και στον Bagnaia που ήταν μπροστά του, οι δύο αναβάτες άνοιξαν τη γραμμή τους και έτσι δέχτηκαν την προσπέραση των Binder και Marc Marquez (Repsol Honda). Όμως ο Martin πέρασε στον δεύτερο γύρο τον Marquez και μαζί με τον Binder άρχισαν να κυνηγούν τον Viñales
Toν έφτασαν στον 6ο γύρο, όπου ο Binder έκανε την πρώτη, ανεπιτυχή απόπειρα προσπέρασης. Ο Νοτιοαφρικανός προσπάθησε πάλι στον επόμενο γύρο και αυτή τη φορά τα κατάφερε, με τον Μartin να ακολουθεί και αυτός στην πρώτη στροφή του 8ου γύρου. 
Η τελευταία κίνηση για τη νίκη ήρθε στη 10η στροφή του 8ου γύρου, με τον Martin να περνάει τον Binder και από εκεί και πέρα να οδεύει προς τη νίκη, αφήνοντας τον αναβάτη της ΚΤΜ δεύτερο. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επιστροφή στο βάθρο για τον Μarquez

Εν τω μεταξύ πιο πίσω, ο Marc Marquez έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, είχε επιτεθεί στον Μartin για την τρίτη θέση νωρίτερα και τελικά όταν οι δύο πρωτοπόροι έφυγαν μπροστά, βρέθηκε να παλεύει με τον Viñales για την τελευταία θέση του βάθρου. Μετά από 11 χρόνια στη Repsol Honda, αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Marquez με τους Ιάπωνες και ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήθελε οπωσδήποτε να τελειώσει αυτή η σχέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατάφερε να περάσει τον Viñales και να ανέβει και πάλι στο βάθρο ενός αγώνα Sprint, ελπίζοντας να καταφέρει και αύριο να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό. 
 

5η θέση για τον Bagnaia

Όσον αφορά τον επικεφαλής της βαθμολογίας, Francesco Bagnaia, αυτός πήρε την πέμπτη θέση, έκανε λοιπόν από πλευράς του αυτό που χρειαζόταν. Με τη διαφορά τώρα μεταξύ αυτού και του Martin να είναι 14 βαθμοί, ο Ιταλός χρειάζεται να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα αύριο (ακόμα και αν κερδίσει ο Martin) για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 
Τις υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις έκλεισαν οι Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati), Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati), Alex Marquez (Gresini Ducati) και Johann Zarco (Prima Pramac Ducati).