Νέο Aprilia Tuono V4 X: Επίσημη αποκάλυψη

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι η Aprilia ετοίμαζε μια ειδική έκδοση, του διθυραμβικού Tuono V4, με τον πλέον μεγαλοπρεπή τρόπο: Αυτή είναι η ακραία, περιορισμένης παραγωγής Tuono V4 X.

Επιβεβαιώνοντας άρθρο μας από τις προηγούμενες ημέρες, η Aprilia παρουσίασε την ολοκαίνουργια Tuono V4 X. Το γνωστό γυμνό μοντέλο της Aprilia αποκτά μια ακραία και περιορισμένης παραγωγής έκδοση, στα πρότυπα της RSV4X που παρουσιάστηκε πέρσι και… ξεπούλησε σε λίγες ώρες.
 
H νέα Tuono V4 X είναι κατασκευασμένη με τα πιο εξειδικευμένα υλικά που ήταν διαθέσιμα στην Aprilia, με στόχο μια δραστική μείωση βάρους: Το μοντέλο ζυγίζει μόλις 166 κιλά άνευ υγρών. Εκτεταμένη χρήση έγινε στα ανθρακονήματα, με το ρεζερβουάρ να είναι ελαφρύτερο, η πλεξούδα του ηλεκτρικού συστήματος είναι απλοποιημένη και πολλά τμήματα είναι φτιαγμένα από billet αλουμίνιο. Επίσης, οι ζάντες είναι σφυρήλατες, από την πασίγνωστη Marchesini.
 
Μεγάλη διαφορά κάνει ο κινητήρας, ο οποίος για την προκειμένη περίπτωση προέρχεται απευθείας από την RSV4 1100 Factory. O κινητήρας είναι ακόμα ισχυρότερος από αυτό της RSV4 αγγίζοντας τους 221 ίππους, ενώ συνοδεύεται από πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, ειδικά ρυθμισμένο για χρήση στην πίστα. Παράλληλα, υπάρχει Quickshifter 2 κατευθύνσεων, εξάτμιση τιτανίου από την Akrapovic με τελικό carbon, φίλτρο αέρα που προέρχεται απευθείας από τα MotoGP. Τα φρένα είναι επίσης αγωνιστικά, με την χρήση δύο δαγκανών GP4-MS και μιας ακτινικής τρόμπας 19x16. Τις αναρτήσεις υπογράφει η Ohlins, με το σύστημα ημιενεργητικών Smart EC 2.0.
 
Στο εμπρός μέρος διακρίνεται εύκολα η μεγάλη «πτέρυγα», η οποία σύμφωνα με την Aprilia, προέρχεται σχεδιαστικά απευθείας από την RS-GP και είναι η πρώτη εφαρμογή ανάλογου συστήματος, σε naked μοτοσυκλέτα. Η ευμεγέθης πτέρυγα εμπρός παράγει κάθετη δύναμη, πιέζοντας τον τροχό προς τον δρόμο στις μεγάλες ταχύτητες, για μεγαλύτερη σταθερότητα και δυνατότητα για καλύτερο φρενάρισμα. Φυσικά πολλά ακόμα αγωνιστικά «καλούδια» εξοπλίζουν την μοτοσυκλέτα: Προστατευτικά καπακιών κινητήρα, billet τάπα ρεζερβουάρ, μαρσπιέ, προστατευτικό μανέτας και μανέτες και χειριστήρια αγωνιστικού τύπου στο τιμόνι.

 
Οι Aprilia Tuono V4 X είναι διαθέσιμες για αγορά online, ενώ κάθε μία από αυτές ανακοινώθηκε (τουλάχιστον για την Ιταλία) ότι θα κοστίζει 34.900 ευρώ. Έμπαινες;