Ο Dan Kneen, στο κέντρο της εικόνας, γύρω από συνεργάτες του.

Νεκρός ο Dan Kneen

Μία ακόμα απώλεια στο νησί των θαραλλέων αγωνιζόμενων μοτοσυκλέτας… Δείτε περισσότερα.

Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά ένας θάνατος σημαδεύει τον αγώνα του TT στο Isle of Man, το θρυλικό νησί που έχει την τόσο μεγάλη αλλά και βαμμένη με αίμα, ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας. Αυτή την φορά, ο Dan Kneen, αγωνιζόμενος με την ομάδα της Tyco BMW, έχασε την ζωή του εχθές το απόγευμα, σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Ο Kneen έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε, στον πρώτο γύρο του χρονομετρημένου δοκιμαστικού Session των Superbike-Supersport-Superstock. Η κόκκινη σημαία έπεσε αμέσως, αλλά ο Kneen δυστυχώς έχασε την ζωή του επί τόπου, χωρίς να προλάβει να γίνει κάτι για αυτόν.

Ο 30χρονος είχε κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες το 2008, κερδίζοντας 3 αγώνες στο Grand Prix του Manx, ενώ πέρσι κέρδισε το πρώτο του βάθρο στο νησί, κάνοντας γύρο με μέση ταχύτητα 130,347 μίλια την ώρα. Φέτος μάλιστα, ο Kneen είχε καταφέρει να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ, κάνοντας γύρο με μέση ταχύτητα στα 132,258 μίλια την ώρα, σε ελεύθερα δοκιμαστικά.

Ο Kneen ήταν μία από τις πιο γνωστές και αγαπητές φιγούρες στα Paddocks του αγώνα, ένας ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχάριστος άνθρωπος, ενώ όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, χαρακτηριζόταν από ένα μόνιμο χαμόγελο. Τα θερμά μας συλληπητήρια, στους δικούς του ανθρώπους και τους φίλους του…