4 κολοσσοί της μοτοβιομηχανίας ξεκινούν μια σημαντική κοινοπραξία για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Νέα συμφωνία 4 «γιγάντων» για εναλλάξιμες μπαταρίες

KTM, Honda, Yamaha και Piaggio υπέγραψαν την έναρξη μιας νέας κοινοπραξίας για την δημιουργία και την τυποποίηση εναλλάξιμων μπαταριών, που θα χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και ελαφριά οχήματα. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Με την ανάλογη ανακοίνωση τους, οι εταιρείες Honda, Yamaha, KTM και Piaggio ανακοινώνουν την ίδρυση μιας νέας κοινοπραξίας για την δημιουργία και την τυποποίηση εναλλάξιμων μπαταριών, που θα χρησιμοποιηθούν σε μοτοσυκλέτες, δίκυκλα και ελαφρά οχήματα.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εταιρείες, στα πλαίσια της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα και της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση, η νέα κοινοπραξία αποσκοπεί στην τυποποίηση και δημιουργία ενός συστήματος μπαταριών με δυνατότητα εναλλαγής, που θα προωθήσει την περαιτέρω χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και θα συμβάλλει σε βιώσιμη διαχείριση του κύκλου ζωής των μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε οχήματα.
 
Σύμφωνα με τις εταιρείες, η κοινοπραξία έχει ως στόχο την αύξηση της προσφερόμενης αυτονομίας, την μείωση των χρόνων επαναφόρτισης αλλά και την μείωση του κόστους των οχημάτων και των απαραίτητων δομών για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης. Η κοινοπραξία των 4 κατασκευαστών θα συνεργαστεί με επενδυτές και διεθνή σώματα τυποποίησης, με πρώτο στόχο το στάνταρντ μπαταρίας για την κατηγορία οχημάτων L: από δίκυκλα, έως και τετράκυκλα. Οι δραστηριότητες της κοινοπραξίας θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2021.