Η νέα MV Agusta Superveloce 800 2021

Η νέα MV Agusta Superveloce 800 2021

Η νέα MV Agusta Superveloce 800 2021

Η νέα MV Agusta Superveloce 800 2021

Νέα MV Agusta Superveloce 800 2021

Η σπορ μοτοσυκλέτα με το ρετρό στυλ της MV Agusta ανανεώνεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό για το 2021, όχι μόνο για τις προδιαγραφές Euro 5, ενώ αποκτά μια ακόμα έκδοση. Δείτε περισσότερα…

Η MV Agusta είχε ανακοινώσει, πριν λίγες ημέρες, ότι ήταν έτοιμη για την αποκάλυψη του νέου Superveloce 800 για το 2021 και, πριν λίγες ώρες, έκανε τα λόγια της πραγματικότητα. Αυτό είναι λοιπόν, το νέο Superveloce για το 2021, το οποίο εν τέλει έρχεται με περισσότερες αλλαγές από όσες φανταστήκαμε.
 
Ξεκινώντας από τα «βασικά», ο τρικύλινδρος κινητήρας διατηρεί την ισχύ των 147 ίππων και των 9 kgm ροπής, παρά το ότι συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 5. Οι αλλαγές στο εσωτερικό του είναι εκτενείς, με οδηγούς βαλβίδων από τιτάνιο και επιστρώσεις DLC στα καπελότα, αλλά και ένα ριζικά ανασχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης. Παράλληλα, νέα και μεγαλύτερα μπεκ καυσίμου τοποθετήθηκαν στον κινητήρα με αύξηση της πίεσης καυσίμου κατά 0.5%, ενώ αναβαθμισμένος είναι ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος αλλά και το ψυγείο λαδιού, για καλύτερη εναλλαγή θερμότητας. Αλλαγές ανακοινώθηκαν επίσης για το πλαίσιο, το οποίο φέρει ανασχεδιασμένες πλάκες για μεγαλύτερη ακαμψία, ενώ νέες είναι οι εργοστασιακές ρυθμίσεις των αναρτήσεων. 
 
Η MV Agusta ανακοινώνει επίσης μια ανθεκτικότερη καμπάνα συμπλέκτη και αναβαθμισμένο quickshifter για καλύτερες αλλαγές ταχυτήτων. Ακόμα, το μοντέλο αποκτά αισθητήρα IMU αλλά και ABS από την Continental, που συνεργάζεται μαζί του. Η σουίτα ηλεκτρονικών του μοντέλου περιλαμβάνει cornering ABS, traction control με λειτουργία αναγνώρισης κλήσης και ανανεωμένη λειτουργικότητα συστήματος περιορισμού σούζας με στόχο την ευκολότερη «εκτέλεση μιας ελεγχόμενης σούζας παρά την πλήρη αποτροπή της». Τα ηλεκτρονικά περιλαμβάνουν επίσης και launch control, νέο για το 2021. Η οθόνη TFT 5 ιντσών του μοντέλου έχει ανανεωθεί και φέρει σύστημα διασύνδεσης με κινητό τηλέφωνο και δυνατότητα διαμοιρασμού οθόνης, μέσω της εφαρμογής MV Ride.
 
Για το 2021, η MV Agusta ανακοίνωσε και την έκδοση S, για την Superveloce 800: Οι διαφορές έχουν να κάνουν με την χρήση λευκού περλέ χρώματος και ακτινωτών τροχών, αλλά και σέλας σε καφέ alcantara και διαφορετικό προγραμματισμό στην ECU, ενώ μπορεί να αποκτηθεί με καπάκι μονόσελου και ασύμμετρη εξάτμιση της Arrow.