NIU: Μπαίνει δυναμικά στο 2022, με μοτοσυκλέτες & ηλεκτροκίνητα scooter

NIU: Μπαίνει δυναμικά στο 2022, με μοτοσυκλέτες & ηλεκτροκίνητα scooter

Για το επόμενο έτος, η ανερχόμενη NIU εξοπλίζει με περισσότερες επιλογές την γκάμας της, με αμιγώς ηλεκτρικά scooter, ποδήλατα και μοτοσυκλέτες. Με τα συγκεκριμένα μοντέλα αυξάνει τα όρια της ηλεκτροκίνησης και θέτει νέα στάνταρ για την αστική μετακίνηση.

Με 7 καινούργια μοντέλα η NIU προκαλεί τις εντυπώσεις στην έκθεση του Μιλάνου, κάθε ένα ξεχωριστό που αξίζει να δώσουμε την ανάλογη σημασία. Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά.

Το βασικό μοντέλο NIU MQi GT EVO με πλούσιες αναβαθμίσεις

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Το NIU MQi GT EVO του 2022, έρχεται επανασχεδιασμένο μέσα και έξω. Οι επιδόσεις του πλέον φτάνουν την τελική των 100 χλμ/ώρα από τον κινητήρα των 5kW, που τροφοδοτείται  από 2 φορητές αποσπώμενες μπαταρίες των 72V και 26Ah. Η αυτονομία του μικρού scooter φτάνει τα 85 χλμ., ενώ υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στο στάνταρ εξοπλισμό, η οποία μπορεί να «γεμίσει» την μπαταρία σε λιγότερο από 4 ώρες. Επιπλέον, διαθέτει πλήθος έξτρα λειτουργιών, κάνοντας την ζωή σας πιο εύκολη, όπως εκκίνηση του κινητήρα με keyless σύστημα και ηλεκτρικό αντικλεπτικό κλείδωμα. Η NIU προσφέρει διάφορες εφαρμογές για το κινήτό σας, που αφήνουν να μοιράζεστε το MQi GT EVO με φίλους και οικογένεια χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάζετε κλειδιά. Το συγκεκριμένο scooter της NIU, θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερεις ματ χρωματικούς συνδυασμούς, με τιμή που ξεκινάει στα 5.249 ευρώ.


Βελτιώσεις και για το μικρό NIU NQi GTS


Αναβαθμίσεις δέχθηκε και το NQi GTS, με την πιο βασική να αφορά τον εξελιγμένο κινητήρα NIU V-Motor, ο οποίος μπορεί να φτάσει το μικρό scooter σε μια τελική των 80 χλμ/ώρα. Και με αυτονομία στα 70 χιλιόμετρα. Μια έγχρωμη TFT οθόνη πλέον αναλαμβάνει τον ρόλο του πίνακα οργάνων, ενώ η τιμή ανέρχεται στα 4.249 ευρώ.


Με το όνομα NIU RQi Sport, η νέα μοτοσυκλέτα



Πέρα από scooter, η NIU παρουσίασε το RQi Sport, μια μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ειδικά σχεδιασμένη για την μετακίνηση στην πόλη. Εφοδιάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 5kW τοποθετημένο στην παραδοσιακή θέση, με την μετάδοση να γίνεται μέσω αλυσίδας και τελική ταχύτητα κοντά στα 110 χλμ/ώρα. Οι μπαταρίες του είναι οι 72V και 36Ah, οι οποίες είναι αποσπώμενες και μπορούν να φορτίσουν σε οικιακή πρίζα σε λιγότερο από 4 ώρες, χάρη στην fast charge λειτουργία της NIU. Στις στάνταρ λειτουργίες βρίσκεται το «Launch Mode» για καλύτερη απόκριση του γκαζιού στις εκκινήσεις, έγχρωμη TFT οθόνη με μπρος-πίσω κάμερες  για αυξημένη ασφάλεια και με τιμή που αρχίζει στα 7.249 ευρώ.


Για τους πιο αθλητικούς, τα ποδήλατα BQi


Η ανερχόμενη ζήτηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων ή e-bikes, κάνει την NIU να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με το BQi. Εφοδιάζονται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα των 250W για την Ευρώπη και 500W για Αμερική, χωρίς κάποιο κιβώτιο ταχυτήτων. Η τελική του ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 25 χλμ/ώρα με αυτονομία 100 χλμ. με μία φόρτιση, από τις δύο αποσπώμενες μπαταρίες. Το BQi μπορεί να συνδεθεί σε εφαρμογές της NIU για να σου παρέχουν λοιπές πληροφορίες και λειτουργίες, όπως το να γνωρίζεις πάντα και παντού την τοποθεσία του ποδηλάτου.


Ένα πρωτότυπο scooter με υβριδικό σύνολο κινητήρων



Πέρα από τα παραπάνω μοντέλα που θα βγουν στην αγορά στις αρχές του 2022, η NIU παρουσίασε και ένα πρωτότυπο υβριδικό scooter, που μάλλον θα κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους το πρώτο μισό του 2023. Το τελευταίο, συνδυάζει έναν υδρόψυκτο βενζινοκινητήρα 150κ.εκ. και ένα ηλεκτροκινητήρα 2.400W, με αποδόσεις ικανές να ξεπεράσουν αυτές των μοτοσυκλετών των 250κ.εκ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »