Θα ακυρωθεί τελείως η σεζόν MotoGP του 2020, τελικά;

MotoGP: Ψίθυροι για ματαίωση της σεζόν!

Το ύστατο σενάριο φαίνεται ότι σκέφτεται η Dorna και τα MotoGP, με την πανδημία του κορωνοϊού να δείχνει ότι επηρεάζει ακόμα τις εξελίξεις. Δείτε περισσότερα.

Το ρεπορτάζ από την «αναμενόμενη» σεζόν του 2020 του MotoGP δεν σταματά να τρέχει, αφού κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι νέο. Πριν λίγες ώρες, ανακοινώθηκε από την τοπική διακυβέρνηση της Βαρκελώνης, ότι το Grand Prix στην πίστα του Montmelo, προγραμματισμένο για τις 7 Ιουνίου, θα αναβληθεί, ενώ η Dorna δεν μίλησε για νέα ημερομηνία. Πλέον διεθνή μέσα μιλούν για ολοένα και αυξανόμενες πιθανότητες, να ματαιωθεί εξολοκλήρου η σεζόν του 2020, αφού δεν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα.
 
Όπως αναφέρουν Ιταλικά μέσα, ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna, προέβη εκ νέου σε δηλώσεις στις οποίες αλλάζει στάση και εμφανίζεται πιο διαλλακτικός. Ερωτώμενος πότε πιστεύει ότι θα ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες, ο Ezpeleta είπε: «Είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Μετά την ακύρωση του Le Mans, θα δούμε αν είναι δυνατόν να ξεκινήσουμε στο Mugello. Δεν θα αναβάλλουμε μαζικά αγώνες, θα δούμε αγώνα με αγώνα. Ίσως κάποια στιγμή μας αφήσουν να τρέξουμε χωρίς θεατές. Η βασική ανησυχία τώρα είναι να κρατήσουμε ζωντανές τις ομάδες. Είναι καλύτερα να κάνεις έναν αγώνα με κλειστές πόρτες παρά να μην τον κάνεις»
 
«Το συμβόλαιο με την FIM λέει ότι πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 13 αγώνες σε κανονικές συνθήκες και τώρα προφανώς δεν είναι έτσι. Ακόμη και 10 αγώνες να μπορέσουμε να κάνουμε, εγώ θα είμαι πλήρως ικανοποιημένος. (…) Στο χειρότερο σενάριο, θα σκεφτούμε την σεζόν του 2020» συμπλήρωσε ο  Ezpeleta, προφανώς αναφέροντας τις υπαρκτές ανησυχίες του για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
 
Εν τω μεταξύ, η Dorna ανακοίνωσε μια μεγάλης κλίμακας δράση υποστήριξης των ομάδων σε ανάγκη, οι οποίες θα λάβουν πληρωμές για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. To πακέτο στήριξης αφορά τις ανεξάρτητες και δορυφορικές ομάδες της MotoGP κατηγορίας, αλλά και ομάδες των Moto2 και Moto3, προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική επιβίωση τους.