MotoGP, Le Mans: «Υγρή» νίκη Petrucci

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το γαλλικό Grand Prix στο Le Mans υπό βροχή, με τελικό νικητή τον Danilo Petrucci, πολλές πτώσεις και ανατροπές! Δείτε περισσότερα.

Σε έναν βρεγμένο αγώνα, για τον οποίο τα δεδομένα άλλαξαν στιγμές μόνο πριν δοθεί η εκκίνηση, στην Γαλλία, ο Danilo Petrucci ήταν αυτός που κέρδισε επιστρέφοντας την Ducati στις νίκες και παίρνοντας την 2η για την καριέρα του. Πίσω του, μετά από πολλές αλλαγές και συμβάντα, τερμάτισε ο Alex Marquez, κάνοντας τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, με την τρίτη θέση να περνά στον Pol Espargaro της KTM.
 
3 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα, η εμφάνιση έντονης βροχής ανάγκασε τους διοργανωτές να τον κηρύξουν ως βρόχινο, με τους αναβάτες να μπαίνουν γρήγορα στα pits ώστε να αλλάξουν ελαστικά και ρυθμίσεις. Με την διαδικασία της γρήγορης εκκίνησης να ακολουθεί, ο αγώνας ξεκίνησε τελικά με τις 3 Ducati των Dovizioso, Miller και Petrucci να παίρνουν γρήγορα κεφάλι. Πιο πίσω, τον «χορό» των πτώσεων άνοιξε ο Valentino Rossi, ο οποίος δυστυχώς έμεινε εκτός αγώνα από τον πρώτο μόλις γύρο.
 
Μπροστά, οι Miller, Petrucci και Dovizioso έκαναν τον δικό τους αγώνα για την πρώτη θέση, ενώ πιο πίσω ο προπορευόμενος στην βαθμολογία Fabio Quartararo, έχανε διαρκώς θέσεις  χωρίς να μπορεί να ανταπαντήσει. Γρήγορα, ο Alex Rins βρήκε τον καλύτερο ρυθμό σε σχέση με τους αντιπάλους του και ξεκίνησε μια ανελέητη επίθεση, κερδίζοντας διαρκώς θέσεις. Στα μισά του αγώνα, βρέθηκε πίσω από την τριάδα των Miller-Dovizioso-Petrucci, ξεκινώντας να τους απειλεί, ενώ βρέθηκε μέχρι και στην 2η θέση μετά από πολύ επιθετικό προσπέρασμα! Ο Miller ανταπαντούσε διαρκώς παίρνοντας του συνεχώς πίσω την 3η θέση, αλλά τελικά ο Rins θα έκανε λάθος και θα έπεφτε, χάνοντας κάθε ελπίδα να διεκδικήσει το βάθρο. Και ο Miller αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη, μετά από μηχανικό πρόβλημα, λίγη ώρα μετά την μονομαχία του με τον Rins.
 
Κάπως έτσι, Petrucci και Dovizioso διεύρυναν κι άλλο την διαφορά τους, με τον Petrucci να προηγείται σταθερά. Ωστόσο, ο Alex Marquez έχοντας κάνει τρομακτική βελτίωση στο ρυθμό του προς το τέλος του αγώνα, ανερχόταν διαρκώς και με αποφασιστικές κινήσεις πέρασε μπροστά από τον Dovizioso. Ο Ιταλός της Ducati απειλήθηκε στην συνέχεια και από τον Miguel Oliveira και τον Pol Espargaro, με τον τελευταίο τελικά να του παίρνει την 3η θέση.
 
Πιο πίσω, ο Vinales, μαζί με τον Quartararo δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι εντυπωσιακό, τερματίζοντας αντίστοιχα 10ος και 9ος, ενώ ο Franco Morbidelli αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη μετά από πτώση και μηχανικό πρόβλημα.
 
1 Danilo Petrucci ITA Ducati Team (GP20) 45m 54.736s
2 Alex Marquez SPA Repsol Honda (RC213V)* +1.273s
3 Pol Espargaro SPA Red Bull KTM (RC16) +1.711s
4 Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (GP20) +3.911s
5 Johann Zarco FRA Reale Avintia (GP19) +4.310s
6 Miguel Oliveira POR Red Bull KTM Tech3 (RC16) +4.466s
7 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V) +5.921s
8 Stefan Bradl GER Repsol Honda (RC213V) +15.597s
9 Fabio Quartararo FRA Petronas Yamaha (YZR-M1) +16.687s
10 Maverick Viñales SPA Monster Yamaha (YZR-M1) +16.895s
11 Joan Mir SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR) +16.980s
12 Brad Binder RSA Red Bull KTM (RC16)* +27.321s
13 Francesco Bagnaia ITA Pramac Ducati (GP20) +33.351s
14 Aleix Espargaro SPA Aprilia Gresini (RS-GP) +39.176s
15 Iker Lecuona SPA Red Bull KTM Tech3 (RC16)* +51.087s
16 Alex Rins SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR) +14.190s
  Jack Miller AUS Pramac Ducati (GP20) DNF
  Franco Morbidelli ITA Petronas Yamaha (YZR-M1) DNF
  Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V) DNF
  Tito Rabat SPA Reale Avintia (GP19) DNF
  Bradley Smith GBR Aprilia Gresini (RS-GP) DNF
  Valentino Rossi ITA Monster Yamaha (YZR-M1) DNF