Ξεκινά τελικά από την Ισπανία η φετινή αγωνιστική χρονιά των MotoGP;

MotoGP: Επίσημη πρόταση για έναρξη τον Ιούλιο!

Έναν άνευ προηγουμένου τρόπο να ξεκινήσει λίγο νωρίτερα η φετινή σεζόν του MotoGP, πρότεινε επίσημα η Dorna. Δείτε περισσότερα.

Μέχρι πρότινος, γνωρίζαμε ότι το MotoGP θα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση τον Αύγουστο, με τον αγώνα του Brno στην Τσεχία. Τις τελευταίες ώρες όμως φαίνεται ότι τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς είχαμε επίσημη ανακοίνωση από την Dorna για μια νέα εξέλιξη: Συζητάται η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, να γίνει τελικά τον Ιούλιο.
 
Πιο συγκεκριμένα, μετά από meeting που πραγματοποίησε η Dorna με μέλη της Ισπανικής κυβέρνησης, συζητάται η πιθανότητα διπλού αγώνα στην πίστα της Jerez, με διαφορά μιας εβδομάδας. Ο πρώτος από τους αγώνες αυτούς θα γίνει το τριήμερο 17-19 Ιουλίου, ενώ ο δεύτερος την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δηλαδή το τριήμερο 24-26 Ιουλίου. Φυσικά και οι δύο αγώνες θα γίνουν αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών και μόνο με το απαραίτητο προσωπικό, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες και οι ευρισκόμενοι στην πίστα θα περάσουν από τεστ COVID-19.
 
Προς το παρόν, μια πρώτη θετική απάντηση από τις Ισπανικές αρχές έχει δοθεί, αφού σταδιακά τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19 θα αρθούν σε μεγαλύτερη έκταση. Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι αν και η πρόταση έγινε επίσημα, οι τελεσίδικες αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα. Μάλιστα, προκειμένου να επιτευχθεί το ελάχιστον των 10 αγώνων για το φετινό πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται και άλλες πίστες να φιλοξενήσουν παρόμοιους, διπλούς αγώνες. Περιμένουμε και περισσότερα.