O Andrea Dovizioso

MotoGP, Αυστρία: Επεισοδιακή νίκη Dovizioso

Την 5η συνεχόμενη νίκη Ducati στην Αυστριακή πίστα του Red Bull Ring, επισφράγισε ο Andrea Dovizioso σε έναν επεισοδιακό αγώνα. Δείτε περισσότερα.

Ο 1ος αγώνας στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας έμελλε να είναι ανατριχιαστικός, καθώς μια κόκκινη σημαία στον 9ο γύρο έδωσε νέα τροπή σε έναν αγώνα εν εξελίξει. Τελικός νικητής του αναδείχθηκε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος έκανε την 3η του νίκη στην πίστα αυτή, την 5η της Ducati στο Red Bull Ring και την 50η της εταιρείας στο σύνολο, στους αγώνες. 2ος τερμάτισε ο Joan Mir και στην 3η θέση πλασαρίστηκε ο Jack Miller.
 
O αγώνας ξεκίνησε με τον Maverick Vinales να ξεκινά από την pole position και τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Fabio Quartararo από την 3η θέση, όμως γρήγορα ο Miller ήρθε πρώτος δείχνοντας τις προθέσεις του. Για το πρώτο σκέλος του αγώνα, ο Miller αντιμετώπιζε την πίεση του Pol Espargaro, o οποίος πίεζε όντας αποφασισμένος για ένα αποτέλεσμα. Ο Espargaro θα περνούσε μπροστά στον 6ο γύρο, όμως στον 9ο γύρο μια τρομακτική σύγκρουση μεταξύ Johann Zarco και Franco Morbidelli, θα οδηγούσε σε κόκκινη σημαία και διακοπή του αγώνα. Οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν με πάνω από 300 χλμ/ώρα στην στροφή 3, προκαλώντας ένα επεισοδιακό ατύχημα από το οποίο γλίτωσε παρά τρίχα ο Valentino Rossi!
 
Μετά την επανεκκίνηση του αγώνα, ο Espargaro έχασε την 1η θέση από τον Miller ξανά, ο οποίος μονομαχούσε με Dovizioso και Rins για πολλούς γύρους. Ο Espargaro προσπαθώντας για κάτι καλύτερο, έπεσε θύμα του λάθους του Miguel Oliveira, οδηγώντας και τους δύο σε πτώση και εγκατάλειψη. Από εκεί και πέρα, ο Dovizioso μπήκε σε τροχιά νίκης, προσπερνώντας τον Miller στον 10ο γύρο και αντιμετωπίζοντας επιτυχώς  την πίεση του Alex Rins. Ο τελευταίος, είχε πτώση επιχειρώντας μια προσπέραση στο όριο, στον 11ο γύρο.
 
Ο Jack Miller έδειχνε ότι είχε εξασφαλίσει το 1-2 για Ducati μοτοσυκλέτες, όταν ο Joan Mir προσεκτικά και υπολογισμένα, του πήρε την θέση στον τελευταίο γύρο, αφήνοντας τον Αυστραλό στο 3ο σκαλί του βάθρου. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Fabio Quartararo τερμάτισε 8ος διατηρώντας το προβάδισμα στην βαθμολογία, ενώ ο Rossi αναδείχθηκε η 1η Yamaha με την 5η θέση. Ταχύτερη Honda για άλλη μια φορά ο Takaaki Nakagami, ενώ ο Maverick Vinales τερμάτισε 10ος.
 
1 Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (GP20)  
2 Joan Mir SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR)
3 Jack Miller AUS Pramac Ducati (GP20)
4 Brad Binder RSA Red Bull KTM Factory (RC16)
5 Valentino Rossi ITA Monster Yamaha (YZR-M1)
6 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V)
7 Danilo Petrucci ITA Ducati Team (GP20)  
8 Fabio Quartararo FRA Petronas Yamaha (YZR-M1)
9 Iker Lecuona SPA Red Bull KTM Tech3 (RC16)
10 Maverick Viñales SPA Monster Yamaha (YZR-M1)
11 Aleix Espargaro ITA Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
12 Michele Pirro ITA Ducati Team (GP20)  
13 Bradley Smith GBR Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
14 Alex Marquez SPA Repsol Honda (RC213V)
15 Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V)
16 Tito Rabat SPA Reale Avintia Ducati (GP19)
17 Stefan Bradl GER Repsol Honda (RC213V)
DNF Alex Rins SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR)
DNF Pol Espargaro SPA Red Bull KTM Factory (RC16)
DNF Miguel Oliveira POR Red Bull KTM Tech3 (RC16)
DNS Franco Morbidelli ITA Petronas Yamaha (YZR-M1)
DNF Johann Zarco FRA Reale Avintia Ducati (GP19)