MotoGP Αssen: Καθηλωτική νίκη Bagnaia, διπλή πτώση Quartararo

MotoGP Αssen: Καθηλωτική νίκη Bagnaia, διπλή πτώση Quartararo

Σε έναν αγώνα με συνεχές εναλλαγές, ο Francesco Bagnaia κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Fabio Quartararo έπεσε δυο φορές.

Ερχόμενος στο Assen, ο Bagnaia ήταν 91 πόντους πίσω από τον Quartararo και είδε τις ελπίδες του για τίτλο να αναπτερώνονται μετά την πτώση του Fabio στην αρχή του αγώνα. Παίρνοντας όμως την πρώτη νίκη για τη Ducati στο Assen από το 2008, η ψαλίδα μειώθηκε στους 66 πόντους. Ο Bagnaia εκκινούσε από την πρώτη θέση και κατάφερε να στρίψει πρώτος με τον Quartararo να ανοίγεται, επιτρέποντας στους Espargaro και Martin να περάσουν μπροστά. Όμως, κατάφερε άμεσα να ανακάμψει, περνώντας τον Martin στη στροφή 3 και τον Espargaro στην 5. Στην επόμενη δεξιά στροφή, ο Espargaro ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση με τον Bagnaia να έχει ανοίξει τη διαφορά σχεδόν στο ένα δευτερόλεπτο από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Για τους επόμενους τρεις γύρους ο Quartararo ακολουθούσε τον Espargaro και αποφάσισε να επιτεθεί στην στροφή 5 του πέμπτου γύρου, όμως έπεσε αναγκάζοντας τον Espargaro να βγει εκτός πίστας. Ο Quartararo κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα, αλλά ήταν τελευταίος και με τη Yamaha του να έχει τραυματιστεί μπήκε στα pit στο τέλος του 9ου γύρου για να αλλάξει μοτοσυκλέτα, Όμως, η μέρα του θα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, αφού ένα βίαιο highside στον 13ο γύρο, τον έστειλε οριστικά εκτός αγώνα. Το συμβάν επέτρεψε στον Marco Bezzecchi της VR46 να ανέβει στη δεύτερη θέση, έχοντας επιλέξει μαλακό πίσω ελαστικό, ενώ ο Bagnaia είχε σταθεροποιήσει το προβάδισμά του κοντά στο ένα δευτερόλεπτο. Ο Martin πίεσε τον Bezzecchi, ελπίζοντας σε κάποιο λάθος του Ιταλού, αλλά εκείνος δεν υπέκυψε.

Στον 17ο γύρο η μάχη για μια θέση στο βάθρο αναζωπυρώθηκε, καθώς μια ασθενής βροχή ανάγκασε τον Martin να κόψει ρυθμό, επιτρέποντας στον Maverick Vinales να περάσει στην τρίτη θέση. Οι Jack Miller και Brad Binder, που τα πηγαίνουν πολύ καλά σε δύσκολες συνθήκες, έριξαν ακόμα πιο πίσω τον Martin. Η βροχή σταμάτησε στους τελευταίους γύρους και ο Bagnaia πήρε την τρίτη φετινή του νίκη με σχεδόν δυο δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Bezzecchi δεν έκανε λάθη και πήρε το πρώτο του βάθρο στα MotoGP, ενώ ο Vinales ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »