Ο Iker Lecuona είναι ο αναβάτης που έπεσε τις περισσότερες φορές, κατά την διάρκεια της σεζόν του 2021.

Ο Iker Lecuona είναι ο αναβάτης που έπεσε τις περισσότερες φορές, κατά την διάρκεια της σεζόν του 2021.

MotoGP: Αποκαλύφθηκε ο «πρωταθλητής της πτώσης»

Σε μια κίνηση που συνηθίζεται, η Dorna δημοσίευσε τα δεδομένα για τις πτώσεις των αναβατών MotoGP για το 2021.

Σύμφωνα με αυτά, κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν σημειώθηκαν 950 πτώσεις σε όλες τις κατηγορίες, ήτοι MotoGP, Moto2 και Moto3. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος από το 2015, από τότε που τα πρωταθλήματα έχουν τουλάχιστον 18 αγώνες! Ωστόσο, το ρεκόρ των λιγότερων πτώσεων μέσα σε μια σεζόν είναι 825, από τα μακρινό πλέον 2010.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Μεταξύ των κατηγοριών, οι περισσότερες πτώσεις έλαβαν χώρα στην Moto2 (367), στη συνέχεια στην Moto3 (305) και στα MotoGP (278).
 

Πρωταθλητής της «σούπας» ο Iker Lecuona

Ο νεαρός αναβάτης της KTM Tech3, αναδείχθηκε ως ο αθλητής με τις περισσότερες πτώσεις σε όλη την χρονιά, αφού έπεσε 26 φορές. Ο Lecuona ξεπέρασε ακόμα και τον… Marc Marquez, του οποίου το ακραίο στυλ πάντα του έφερνε τούμπες και, κατά την διάρκεια του 2021, υπέστη 22. Τρίτη θέση στην λίστα, καταλαμβάνει ο Pol Espargaro, με 20 πτώσεις, τον οποίο ακολουθούν οι Alex Marquez, με 19 πτώσεις και Aleix Espargaro με 18 πτώσεις.
 

«Καταπιόνα»  η στροφή 3 του Le Mans!

Μπορεί η πίστα της Αυστρίας να είχε συζητηθεί έντονα, τα τελευταία 2 χρόνια, για το επίπεδο της ασφάλειας της, όμως τα δεδομένα έδειξαν ότι το σημείο στο οποίο σημειώθηκαν οι περισσότερες πτώσεις για το 2021, ήταν η στροφή 3 της Γαλλικής πίστας του Le Mans (37 πτώσεις). Στην δεύτερη θέση, είναι η πρώτη στροφή του Sachsenring στην Γερμανία με 22 πτώσεις, ενώ στην τρίτη θέση, η στροφή 16 του Misano με 20 πτώσεις.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »