H ταλαιπωρία Marquez και Lorenzo από τραυματισμούς θα επηρεάσει τις δοκιμές της Valencia, για την Honda...

MotoGP: Ανησυχία στο γκαράζ της Honda

Ποιον προβληματισμό πρέπει να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της Honda στο Moto GP, εν όψει των πρώτων δοκιμών του 2019; Δείτε περισσότερα…

Παρά το ότι η Honda κέρδισε για άλλη μια χρονιά, την «Triple Crown» στα Moto GP –δηλαδή, πρωτάθλημα ομάδας, κατασκευαστή και αναβάτη-, έχει να αντιμετωπίσει μια κατώτερη του επιθυμητού κατάσταση στις δοκιμές που έρχονται. Το πρόβλημα φαίνεται πως δεν είναι η συνύπαρξη Lorenzo-Marquez, τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά το ότι και οι δύο αυτοί άσσοι είναι τραυματισμένοι και όχι στο 100% της φυσικής τους φόρμας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Lorenzo ακόμη αναρρώνει από τους τραυματισμούς, που υπέστη στο Aragon και την Ταϋλάνδη, με σοβαρότερο από αυτούς να αποτελεί το κάταγμα στο σκαφοειδές οστό του χεριού του. Ο ίδιος ο Jorge έχει δηλώσει ότι «δεν θα είναι στο 100% των δυνατοτήτων του» στα δοκιμαστικά, μιας και η διαδικασία ανάρρωσής του είναι χρονοβόρα.

Από την άλλη, ο πρωταθλητής του 2018 Marc Marquez, αντιμετωπίζει όλο και πιο σοβαρό πρόβλημα με τον ώμο του, ο οποίος βγαίνει εύκολα σε τυχόν πτώση –και όπως όλοι ξέρουμε, ο Marc πέφτει αρκετά συχνά ειδικά στις δοκιμές. Ο 25χρονος πρωταθλητής έχει ξεκαθαρίσει ήδη, ότι δεν θα συμμετέχει πλήρως στις δοκιμές της Valencia, αλλά θα δοκιμάσει μόνο «κάποια σημαντικά πράγματα» καθώς «δεν έχει περιθώριο για άλλες πτώσεις».

Ο Marquez έχει προγραμματίσει μια χειρουργική επέμβαση για την οριστική επιδιόρθωση του προβλήματός του στον ώμο, τον Δεκέμβριο, μαζί με τον γνωστό χειρουργό για τα MotoGP, Xavier Mir.