Νέες ρυθμίσεις στα MotoGP εν μέσω της αντιμετώπισης του κορωνοϊού

MotoGP: Ανακοίνωσε πλαφόν στα μέλη ομάδων

Συνεχίζονται οι αλλαγές στο επίπεδο του MotoGP με την διοργάνωση να προσωρά σε περαιτέρω οργανωτικές αλλαγές. Δείτε περισσότερα.

Η αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στα MotoGP συνεχίζεται με περισσότερα και πιο εξειδικευμένα μέτρα να ανακοινώνονται από την Dorna. Αυτή την φορά, η είδηση αφορά τα πληρώματα των ομάδων και τον αριθμό αυτών, αλλά και άλλες παράπλευρες ρυθμίσεις που αφορούν το προσωπικό.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Carmelo Ezpeleta ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό εργαζόμενων για τις ομάδες του MotoGP, ως εξής: «Φτάσαμε σε συμφωνία με τις ομάδες ότι ο μέγιστος αριθμός προσωπικού για τις εργοστασιακές ομάδες θα είναι 40 άτομα, για τις δορυφορικές ή τις ανεξάρτητες ομάδες 25, 20 για την Moto2 και 15 για την Moto3.»
 
Παράλληλα, ο Ισπανός επιχειρηματίας ανακοίνωσε και εκτεταμένο πλάνο εξέτασης και δειγματοληψίας για τους εργαζόμενους του, το οποίο περιλαμβάνει και την αγορά 10.000 test kits για κορωνοϊό: «Εργαζόμαστε με άλλη εταιρεία του group μας για την απόκτηση 10.000 τεστ. (…) Μετά όλοι θα εξετάζονται πριν φύγουν από το σπίτι και θα εξετάζονται ξανά όταν θα φτάνουν στην πίστα, αλλά και όταν θα επιστρέφουν στα σπίτια τους».