O Fransesco Bagnaia στο ψηφιακό grid της εκκίνησης.

MotoGP, 2ος εικονικός αγώνας: Νίκη για Bagnaia

O αναβάτης της Pramac Ducati και απόφοιτος της ακαδημίας του Valentino Rossi, πήρε την 1η «ηλεκτρονική» νίκη του – Δείτε περισσότερα.

Μετά την επιτυχία του πρώτου ψηφιακού αγώνα MotoGP, που διοργανώθηκε και προβλήθηκε στις 29 Μαρτίου  με νικητή τον Alex Marquez, η Dorna διοργάνωσε και δεύτερη ψηφιακή συνάντηση 10 αστέρων του αθλήματος. Αυτή την φορά, η «πίστα του αγώνα» ήταν το Red Bull Ring της Αυστρίας και νικητής αναδείχθηκε ο Fransesco Bagnaia, στο event που έγινε αυτή την Κυριακή 12 Απριλίου. 
 
O νεαρός Ιταλός αναβάτης της Pramac Ducati πήρε την νίκη μετά από 10 γύρους αγώνα, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από αμείωτη δράση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στην εκκίνηση του αγώνα πάνω από 4 αναβάτες είχαν πτώση στην πρώτη στροφή και ο Nakagami εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να πάρει την πρωτιά, όμως ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Ιάπωνα να εμπλέκεται σε δύο συμβάντα με τους αδερφούς Marquez.
 
Κάπως έτσι ο Bagnaia βρήκε την ευκαιρία να διεκδικήσει την νίκη, ωστόσο ο Maverick Vinales του έκανε την ζωή πολύ δύσκολη μονομαχώντας μαζί του μέχρι τον τελευταίο γύρο και ξεπερνώντας και πτώση! Παρά το ότι μείωσε την διαφορά του, ο Vinales δεν ανέτρεψε το αποτέλεσμα τερματίζοντας  2ος, με τον Alex Marquex να τερματίζει στην 3η θέση.
 
Ο Valentino Rossi, που συμμετείχε για πρώτη φορά σε ψηφιακό event του MotoGP, τερμάτισε στην 7η θέση, ενώ μάλιστα σχολίασε την εμπειρία του: «Ο αγώνας MotoGP στο Playstation ήταν πραγματικά παράξενος! Ήταν μια νέα εμπειρία για μένα. Μου αρέσει να παίζω online με φίλους, αλλά είμαι πιο ανταγωνιστικός με παιχνίδια αυτοκινήτου. Ωστόσο πέρασα πολύ ωραία, προσπάθησα να παλέψω!»

Μπορείτε να δείτε τον 2ο εικονικό αγώνα του MotoGP κάνοντας ένα κλικ εδώ.