MotoGP, Καταλονία: Αξια νίκη Quartararo

Με εξαιρετικό αγώνα, ο Fabio Quartararo πήρε την 3η νίκη του για φέτος. Υπερθέαμα από την Suzuki, καταστροφή για Rossi και Dovizioso. Δείτε περισσότερα.

Σε έναν αγώνα χωρίς λάθη και χωρίς υπερβολές, στην πίστα της Βαρκελώνης στην Καταλονία, ο Fabio Quartararo επέστρεψε στις νίκες, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 3η φορά φέτος. Ο Γάλλος έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και αντιμετώπισε τους επίσης εξαιρετικούς Rossi και Morbidelli, παίρνοντας μια απόλυτα καθαρή νίκη. Ωστόσο, όπως έδειξε η αγωνιστική εξέλιξη, δεν θα ανέβαιναν οι τελευταίοι στο βάθρο, αλλά οι Mir και Rins της Suzuki.
 
Στην εκκίνηση του αγώνα, ο Franco Morbidelli που ξεκινούσε από την 1η θέση, διατήρησε την πρωτιά του, με Rossi και Quartararo σε απόσταση αναπνοής. Πιο πίσω, ένα λάθος του Petrucci και ένα γλίστρημα του ανάγκασε τον Johann Zarco σε πτώση, ο οποίος παρέσυρε τον Andrea Dovizioso! O Dovi έμεινε έτσι εκτός αγώνα, χάνοντας παράλληλα και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, ίσως μάλιστα και τις ελπίδες να το κατακτήσει. Εκτός αγώνα βγήκε και ο Zarco, ενώ ο Petrucci τερμάτισε τελικά 8ος.
 
Στην μάχη για την πρώτη θέση, ο Fabio Quartararo οδήγησε απόλυτα συγκεντρωμένος και σύντομα προσπέρασε τον Rossi για την 2η θέση, ενώ παράλληλα πολύ γρήγορα έφτασε να μονομαχεί με τον Morbidelli. O Ιταλός μαθητής του Rossi δεν θα άντεχε στην πίεση του ομοσταύλου του, χάνοντας σύντομα την πρώτη θέση. Ο Rossi, που φαινόταν να έχει εξαιρετική δυναμική να διατηρήσει την 2η θέση, σημείωσε πτώση στον 16ο γύρο μένοντας εκτός τερματισμού και βαθμών.
 
Στην μάχη για την 2η θέση ανέβηκε έτσι ο Joan Mir, ο οποίος κάνοντας συνεχώς ταχύτατα περάσματα βρέθηκε να απειλεί τον Morbidelli. Ο τελευταίος δεν άντεξε στην πίεση του Mir χάνοντας την 2η θέση, ενώ ο Rins τελικά τον εκτόπισε και εκτός βάθρου στο τέλος του αγώνα. Ο Morbidellil τερμάτισε τελικά 4ος.
 
Μέτριο αγώνα έκανε ο Maverick Vinales, ο οποίος τερμάτισε 9ος έχοντας κάνει μια κακή εκκίνηση. Η ταχύτερη Honda αποδείχθηκε και πάλι ο Takaaki Nakagami, τερματίζοντας 7ος, ενώ ο τραυματισμένος Crutchlow κατάφερε να πάρει την 10η θέση. Μια πτώση άφησε και πάλι τον Pol Espargaro εκτός τερματισμού, ενώ πτώση σημείωσε και ο Miquel Oliveira.
 
1 Fabio Quartararo FRA Petronas Yamaha (YZR-M1)
2 Joan Mir SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR)
3 Alex Rins SPA Suzuki Ecstar (GSX-RR)
4 Franco Morbidelli ITA Petronas Yamaha (YZR-M1)
5 Jack Miller AUS Pramac Ducati (GP20)
6 Francesco Bagnaia ITA Pramac Ducati (GP20)
7 Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V)
8 Danilo Petrucci ITA Ducati Team (GP20)
9 Maverick Viñales SPA Monster Yamaha (YZR-M1)
10 Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V)
11 Brad Binder RSA Red Bull KTM Factory (RC16)
12 Aleix Espargaro ITA Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
13 Alex Marquez SPA Repsol Honda (RC213V)
14 Iker Lecuona SPA Red Bull KTM Tech3 (RC16)
15 Tito Rabat SPA Reale Avintia Ducati (GP19)
16 Bradley Smith GBR Factory Aprilia Gresini (RS-GP)
17 Stefan Bradl GER Repsol Honda (RC213V)
  Miguel Oliveira POR Red Bull KTM Tech3 (RC16)
  Valentino Rossi ITA Monster Yamaha (YZR-M1)
  Pol Espargaro SPA Red Bull KTM Factory (RC16)
  Johann Zarco FRA Reale Avintia Ducati (GP19)
  Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (GP20)