Νέα δεδομένα για τα ηλεκτρονικά της Moto2 από του χρόνου.

Moto2: Οι νέοι κανονισμοί στα ηλεκτρονικά

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα συστήματα ελέγχου που θα χρησιμοποιούν οι νέες μοτοσυκλέτες της Moto2 από του χρόνου. Τι περιμένουμε;

Εκτός από τους τρικύλινδρους κινητήρες της Triumph που έρχονται στην Moto2 από του χρόνου, το ντεμπούτο τους θα κάνει και νέα σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, σαφώς πολυπλοκότερη από την υπάρχουσα και με περισσότερες επιμέρους λειτουργίες. Στόχος της νέας μονάδας είναι να παρέχει στους αναβάτες μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογών και δυνατοτήτων που θα τους προετοιμάζει καλύτερα, για την μετάβαση στην μεγάλη κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, οι ECU στις μοτοσυκλέτες των Moto2 θα παρέχεται από την Magneti Marelli και πρόκειται για μια απλοποιημένη έκδοση αυτών των Moto GP. Σύμφωνα με δηλώσεις του Corrado Cecchinelli, τεχνικό διευθυντή των Moto GP, οι τελικές ρυθμίσεις των μονάδων θα αποφασιστούν μετά τις χειμερινές δοκιμές,. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρχουν δυνατότητες ρύθμισης φρένου κινητήρα, launch control, έλεγχο ροπής και αυτόματο quickshifter για ανεβάσματα και κατεβάσματα.

Μια ηχηρή απουσία φαίνεται να είναι το traction control, το οποίο σύμφωνα με τον Cecchinelli, «μάλλον δεν θα γίνει διαθέσιμο την πρώτη χρονιά, εν αναμονή οριστικής απόφασης». Η εξέλιξη του συστήματος αναμένεται φυσικά να συνεχιστεί, μετά από την λήψη δεδομένων από την πρώτη χρονιά.