Ποιο είναι το υπόβαθρο των ηλεκτρονικών που θα χρησιμοποιηθούν στα Moto2 από του χρόνου;

Moto2: Οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά

Ανακοινώνονται και επεξηγούνται επίσημα, οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά της Moto2 αλλά και αρκετές από τις μελλοντικές εξελίξεις. Δείτε τι αλλάζει.

Όπως όλοι ξέρουμε, από το 2019 η κατηγορία των Moto2 θα χρησιμοποιεί κινητήρες της Triumph, αφήνοντας πίσω τα 4κύλινδρα σύνολα της Honda. Μαζί με τους κινητήρες φυσικά, αλλάζουν και άλλα πράγματα, πιο σημαντικά από όλα τα ηλεκτρονικά των μοτοσυκλετών. Με την αυλαία να αναμένεται για τις πρώτες δοκιμές της Valencia, αποκαλύπτονται περισσότερα για το θέμα, δια στόματος Corrado Cecchinelli, διευθυντή τεχνολογίας των MotoGP.

Οι μοτοσυκλέτες της Moto2 θα έχουν από του χρόνου διαθέσιμες, νέες ECU που θα βασίζονται στους αντίστοιχους Magneti Marelli εγκεφάλους, που χρησιμοποιεί η μεγάλη κατηγορία. Οι αναβάτες θα έχουν στην διάθεσή τους διαφορετικούς χάρτες ροπής, ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα και wheelie control ή στα ελληνικά, έλεγχο σούζας. Ωστόσο, όπως αναμενόταν, απουσιάζει το Traction Control και ο Corrado Cecchinelli έχει την απάντηση στο θέμα.

Ο Cecchinelli εξηγεί: «Το ότι φέτος δεν θα έχουμε traction control δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και στο μέλλον. Είναι στις στρατηγικές μας να το εισάγουμε κάποια στιγμή αν είναι απαραίτητο, και εννοώ όσον αφορά στην πίστα και για την διαδικασία εκπαίδευσης των αναβατών, γιατί πρόκειται για ένα ακόμη πράγμα για να μάθεις πριν πας στα MotoGP. Δεν το παρουσιάσαμε σε πρώτο στάδιο γιατί βασιζόμαστε στην οδηγησιμότητα και την σωστή ρύθμιση των κινητήρων και δεν θέλουμε να τα κάνουμε πολύπλοκα στην αρχή. Ναι, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές, αλλά είναι και ένα από τα δυσκολότερα συστήματα για να ρυθμιστούν σωστά».

Ο Cecchinelli αναφέρθηκε συνοπτικά και στον νέο κινητήρα της μοτοσυκλέτας των Moto2: «Αυτός ο κινητήρας είναι καλύτερος, μικρότερος και ελαφρύτερος αλλά και πιο ισχυρός, με μεγαλύτερη ροπή, που ελπίζουμε ότι θα σημαίνει και καλύτερα οδηγήσιμος. Αυτό που ψάχνουμε δεν είναι απαραίτητα βελτίωση στις επιδόσεις, αλλά θέλουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα στο τεχνικό επίπεδο  του πρωταθλήματος»