Η στιγμή που ο Fenati (αριστερά) πατά το φρένο του Manzi (δεξιά).

Μα τι έκανε ο Romano Fenati;

Το ιστορικό και η απόφαση πίσω από μια σκανδαλώδη κίνηση του Ιταλού αναβάτη της Moto2…Δείτε περισσότερα.

Ο Romano Fenati ξαναχτυπά. Ο αμφιλεγόμενος αναβάτης της Moto2, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν με θέματα συμπεριφοράς, προέβη σε μία φοβερά αντιαθλητική κίνηση στον αγώνα του Misano. Ερχόμενος δίπλα στον Stefano Manzi με 200 χιλιόμετρα την ώρα, ο Fenati του πάτησε το φρένο!

Πριν το περιστατικό είχε προηγηθεί επαφή των δύο αναβατών, στην οποία ο Fenati εξαναγκάστηκε σε έξοδο. Ωστόσο, η εξέλιξη της φάσης και η κίνηση του Fenati οδήγησε στην αποβολή του από τον αγώνα με μαύρη σημαία και την τιμωρία του με τον αποκλεισμό από τους επόμενους δύο, στην Aragon και στην Ταϋλάνδη.

Η κίνηση αυτή του Fenati προκάλεσε παγκοσμίως αντιδράσεις και απίστευτο εκνευρισμό σε όλο τον κύκλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μια προφανώς αντιαθλητική πράξη που έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς –μεταξύ αυτών και ο Cal Crutchlow- να μιλούν για «υπερβολικά επιεική τιμωρία» και για «δυνατότητα δια βίου αποκλεισμού από τους αγώνες».

Ο Fenati στο παρελθόν έχει εκδιωχθεί από την ακαδημία VR46 του Valentino Rossi λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς, ενώ έχασε και την θέση του στην ομάδα του όταν έτρεχε στην Moto3, για παρόμοιους λόγους… Για την ιστορία, και ο Stefano Manzi τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή 6 θέσεων, για την σύγκρουσή του με τον Fenati που οδήγησε στο περιστατικό. Δείτε το και σε βίντεο, παρακάτω…