O Jorge Lorenzo στην φωτογράφηση του με την Ducati, για το 2018.

Lorenzo: «Με την Ducati, θα πάλευα για τίτλο»

Αναδρομή στα χρόνια του με την Ducati κάνει ο Jorge Lorenzo, ο οποίος εξακολουθεί να πιστεύει ότι έφυγε νωρίς από την ομάδα. Δείτε τι είπε…

Ο Jorge Lorenzo άφησε τα «σίγουρα» της Yamaha στο τέλος του 2016, για να κάνει 2 αγωνιστικές χρονιές με την Ducati, οι οποίες ήταν το λιγότερο ταραχώδεις. Η καθυστέρηση του να νικήσει έφερε την απόφαση μη ανανέωσης για τον ίδιο και την Ducati, με την γνωστή συνέχεια στην Honda.
 
Ο Lorenzo μίλησε ξανά για τότε, λέγοντας συγκεκριμένα: «Με την Ducati η ιστορία είναι γνωστή. Επένδυσαν πολλά χρήματα πάνω μου γιατί άξιζα την οικονομική προσπάθεια. Μετά από ενάμιση χρόνο, δεν είχαμε ακόμα κερδίσει. Αν το είχαμε κάνει στο Misano το 2017, ίσως η ιστορία να είχε αλλάξει»
 

«Ισχυρίστηκαν ότι υπήρχαν οικονομικοί λόγοι, ο Petrucci κόστιζε λιγότερο και ήταν και Ιταλός. Κρίμα, γιατί δεν υπήρχε υπομονή και ίσως όλα αποφασίστηκαν πολύ γρήγορα. Τότε βρήκαμε τι ήταν αυτό που μας έκανε να κερδίσουμε, αλλά ήταν αργά. Το 2019 θα μπορούσα να παλέψω για το πρωτάθλημα» είπε ο Lorenzo, o oποίος για μια φορά ακόμα επισήμανε ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στους αγώνες.