Μια νέα εποχή ανατέλλει για τον κόσμο και την μοτοσυκλέτα, όπως όλα δείχνουν

Κόσμος: Αναμένεται έξαρση στην χρήση μοτοσυκλετών

Την μεγάλη αύξηση της δημοφιλίας, αλλά και της ζήτησης δικύκλων όσο ο κόσμος «αναρρώνει» από τον κορονοϊό, προβλέπουν διεθνείς πηγές. Δείτε περισσότερα.

Αυτή την εποχή, ουσιαστικά ο κόσμος αναρρώνει από μια ακόμη μεγάλη κρίση και πολλά πράγματα από όσα ξέρουμε, θα αλλάξουν. Ήδη, στον τομέα των μεταφορών,τα μέτρα ατομικής προστασίας σε ΜΜΜ και ταξί, προκαλούν δυσφορία σε ακόμη περισσότερους πολίτες που στρέφονται στα αυτοκίνητα τους. Όμως οι πόλεις είναι στα πρόθυρα του κυκλοφοριακού εμφράγματος, στην Ελλάδα και όχι μόνο. Για άλλη μια φορά, η μοτοσυκλέτα διαφαίνεται ως λύση και αυτή την φορά, το λένε και επίσημα χείλη.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Royal Enfield, o Vinod Dasari, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μετά από μια σύντομη περίοδο ανάνηψης, οι μοτοσυκλέτες θα έχουν ισχυρή ζήτηση που θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μεγάλη άνοδο πωλήσεων. «Αν και για ένα διάστημα θα έχουμε πτώση, νομίζω ότι ο μοτοσυκλετισμός θα επιστρέψει πολύ δυνατότερος όταν όλα αυτά τελειώσουν και οι άνθρωποι θα θέλουν να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί.»
 
«Νομίζω ότι οι συνήθειες θα αλλάξουν, οι άνθρωποι θα θέλουν να είναι μόνοι στις μετακινήσεις τους και αυτό σημαίνει ότι  οι πωλήσεις μοτοσυκλετών μπορούν να αυξηθούν» συμπλήρωσε ο Ινδός επιχειρηματίας. Αλλωστε, όπως γράφαμε και εμείς πριν λίγα 24ωρα, οι μοτοσυκλέτες έχουν πολλά δυνατά σημεία, που τα κάνουν το «κατάλληλο όχημα» για την μεταβατική περίοδο του κόσμου από την πανδημία στην νέα κανονικότητα. Φαίνεται τελικά ότι οι τάσεις συγκλίνουν και διεθνώς! Μένει μονάχα να δούμε τι θα συμβεί και στην πραγματικότητα.