• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Indian: Νέο tourer με πλαίσιο - φιλτροκούτι

 

Ένα νέο μοντέλο έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των μεγάλων τουριστικών της Indian, όπως δείχνουν πατέντες που κατέθεσε η εταιρεία.

Η καινούργια μοτοσυκλέτα φαίνεται να βασίζεται στο Challenger που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, αν και δείχνει να έχει πιο κλασικό και συντηρητικό στιλ. Η μπροστόβαρη αισθητική με το τεράστιο αυτοκινητιστικού τύπου μούτρο, έχει δώσει τη θέση της σε μια πιο συμβατική λύση με το φαίρινγκ να είναι τύπου “νυχτερίδα”. Πάνω του στηρίζεται μια μεγάλη ζελατίνα η οποία δεν φαίνεται να είναι ρυθμιζόμενη, αν και μάλλον αυτό δεν έχει σημασία αν κρίνουμε από το μέγεθός της. Τα πλαστικά που καλύπτουν τα πόδια του αναβάτη από τον αέρα είναι επίσης αλλαγμένα και ακολουθούν τα πρότυπα των παραδοσιακών cruiser – tourer, ενώ δεν αποκλείεται να φιλοξενούν και ηχεία, αν και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από τα σχέδια.

Αν και ιδέα μιας old school χιλιομετροφάγου από την Indian είναι ιδιαίτερα ελκυστική, η πραγματική καινοτομία βρίσκεται κάτω από τα πλαστικά. Το πλαίσιό της είναι μια monocoque κατασκευή μέσα από την οποία περνάει και φιλτράρεται ο αέρας πριν πάει στον κινητήρα. Ο αέρας εισέρχεται από τις τρεις οπές με τον αριθμό 62 στο κάτω μέρος του πλαισίου και από εκεί οδηγείται στο φίλτρο πριν καταλήξει στο σύστημα ψεκασμού.

Αν και μια τέτοια διάταξη είναι πρωτοποριακή, μπορεί να αποδειχθεί μπελάς όταν έρθει η ώρα της συντήρησης. Η Indian πάντως φαίνεται να το γνωρίζει και έχει προνοήσει, αφού το φίλτρο αέρα φαίνεται να είναι εύκολα προσβάσιμο. Οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων και θορύβου απασχολούν όλους τους κατασκευαστές και η Indian δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι λοιπόν λογικό οι μεγάλου κυβισμού αερόψυκτοι κινητήρες να αρχίσουν σιγά σιγά να δίνουν τη θέση τους σε υδρόψυκτα σύνολα και δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον μια ολόκληρη σειρά από τέτοια μοντέλα.