Honda SH 350: Ικανό να χτυπήσει τα 400άρια;

Ανεβαίνει επίπεδο. Tο νέο SH350i αποκτά μεγαλύτερο κυβισμό, και κατά συνέπεια αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο αλλά και πιο εκλεπτυσμένο στυλ, εδραιώνοντας τη θέση του ως το τέλειο σκούτερ για κάθε χρήση. Πιστεύετε ότι απειλεί ανοιχτά τα 400αρια;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το SH350i είναι ένα σκούτερ που κάνει αισθητή την παρουσία του στο δρόμο, επισημαίνοντας την premium SH καταγωγή του με μία ολοκαίνουργια σχεδίαση που αντιγράφει την εμφάνιση του μικρότερου μοντέλου και best-seller της οικογένειας SH150i. O προβολέας LED διαθέτει τώρα διαχωρισμό της μεσαίας σκάλας σε δύο δέσμες, ενώ τα φώτα πορείας τοποθετούνται ψηλά, πάνω στο κέλυφος του τιμονιού, δημιουργώντας μια μοντέρνα, χαρακτηριστική εμφάνιση. Το επανασχεδιασμένο πίσω φανάρι LED και τα φλας τοποθετούνται ανάμεσα στις χειρολαβές συνεπιβάτη που τώρα κατασκευάζονται από αλουμίνιο.



Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος για ένα full-face κράνος, καθώς και μία νέα θύρα USB Type-C για εύκολη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών. Το επίπεδο πάτωμα του SH, εκτός από την εύκολη πρόσβαση του αναβάτη,  διευκολύνει τη μεταφορά φορτίων. Ο νέος πίνακας οργάνων LCD περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, ενώ όλες οι λειτουργίες του πίνακα ελέγχονται μέσω μπουτόν Α/Β στο αριστερό γκριπ. Στον εξοπλισμό του SH350i περιλαμβάνονται, η νέα λειτουργία αυτόματης ακύρωσης Emergency Stop Signal που αναβοσβήνει τα αλάρμ σε απότομο φρενάρισμα και το Smart Key για αυτόματη λειτουργία εκκίνησης και κλειδώματος σε ρεζερβουάρ, ντουλαπάκι και 35-λιτρο top box χωρίς τη χρήση κλειδιού.


 
Ο νέος κινητήρας eSP+ του SH350i συνδυάζει άριστα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά με υψηλή ιπποδύναμη χάρη στην εφαρμογή τεχνολογιών μείωσης τριβών. Με αυξημένο κυβισμό στα 330κ.εκ χωρίς πρόσθετο συνολικό βάρος, αποδίδει αυξημένη ισχύ 29,2 ίππων στις 7.500σαλ., με μέγιστη ροπή αυξημένη στα 3,2 kg-m στις 5.250rpm. Το νέο SH350διαθέτει σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC), το οποίο  ελέγχει τη ροπή του κινητήρα μέσω του ψεκασμού καυσίμου για ανάκτηση της πρόσφυσης  στον πίσω τροχό.



Το πλαίσιο του SH350i αναβαθμίστηκε, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και την άνεση στις υψηλές ταχύτητες, αλλά και εξοικονομώντας βάρος 1 κιλού. Ομαλή απόσβεση ανωμαλιών παρέχει το τηλεσκοπικό πιρούνι 35mm, τα δύο πίσω αμορτισέρ, το ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο και ένα σύστημα συνδέσμων Oleo τοποθετημένο κάτω από τον κινητήρα για καλύτερη αίσθηση και απόσβεση κραδασμών. Τα  εμπρός ελαστικά είναι 110/70-16 και τα πίσω 130/70-16 και το δικάναλο ABS επενεργεί σε μονούς δίσκους 256 χιλιοστών μπροστά και πίσω.

Η τιμή του νέου SH350i ξεκινάει από 5.650 ευρώ, με την έκδοση Smart Top Box να κοστίζει 6.050 ευρώ.
 

  • Giannis

    Επιτέλους ξεφεύγουν από τα στερεότυπα. Κάτοχος του sh150, ομολογώ πως άρχισε να κουράζει εμφανισιακά. Προχωρημένος σχεδιασμός, μοντέρνα εμφάνιση και εγγυημένο - οικονομικό μοτέρ, χωρίς προβλήματα. Επειδή συνήθως υπάρχει και ένα αλλά... Πολύ καλό αλλά και πολύ ακριβό, τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα αγοράζεις μοτοσυκλέτα. Γενικότερα βέβαια, μια που είναι στις επιλογές πολλών τα scooters, δυστυχώς οι τιμές τους είναι αρκετά τσιμπημενες. Αν λοιπόν κάποιος διαθέσει τα πολλά κατ' εμέ, 6000€, θα αποκτήσει ίσως το πιο αξιόπιστο scooter, με μεγάλους τροχούς, το οποίο δε θα σε προδώσει ποτέ σε τίποτα!

      9
  • Μιχάλης

    Α-ΘΛΙ-Ο είναι δυνατόν να εχει τετοια εμφάνιση; μπορει να κανει ο,τι θες και να είναι πραγματικά καλό αλλά αυτό που βλέπω ειναι μια αθλιότητα. γιατί να πετάξω τα λεφτά μου σε κάτι που δε βλέπεται;

      6