Οι Ducatisti είναι έτοιμοι να δεχθούν μια τέτοια αλλαγή;

Ηλεκτρική Ducati μέχρι το 2030;

Ο όμιλος της Volkswagen θέλει να έχει μια πλήρη γκάμα με ηλεκτρικά οχήματα το αργότερο μέχρι το 2030, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Matthias Muller. Η Ducati, είναι κι αυτή μέσα στα σχέδια.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Roadmap E και μπορεί η Volkswagen να βασίζεται κυρίως στα αυτοκίνητα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι και η Ducati θα χρειαστεί να κινηθεί προς την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Group, θα υπάρχει τουλάχιστον μια ηλεκτροκίνητη εκδοχή για κάθε ένα από τα 300 μοντέλα του γκρουπ σε όλες τις μάρκες που αυτό περιλαμβάνει.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, το λογότυπο της Ducati ήταν μαζί με των κατασκευαστών αυτοκινήτων, όπως Lamborghini, Audi, Volkswagen, Porsche κ.α. κάτι που μας δείχνει ότι έχει κι αυτή θέση στο ηλεκτρικό μέλλον του γκρουπ. Κατά την παρουσίαση του νέου V4 κινητήρα, ο πρόεδρος της Ιταλικής εταιρείας, Claudio Domenicali, είχε αποκαλύψει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η ηλεκτροκίνηση. Παλαιότερα είχε δηλώσει ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία, η οποία όμως δεν είναι ακόμα έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε μαζική παραγωγή στις μοτοσυκλέτες.

Με την πρόοδο όμως που έχουν σημειώσει οι μπαταρίες, η πιθανότητα για μια ηλεκτρική Ducati, μεγαλώνει συνεχώς. Το θέμα είναι κατά πόσο οι φίλοι της εταιρίας είναι έτοιμοι να δεχθούν μια τέτοια αλλαγή.