• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Ηλεκτρικά πατίνια: Πως θα κινηθείτε με ασφάλεια εντός και εκτός πόλης

Ηλεκτρικά πατίνια: Πως θα κινηθείτε με ασφάλεια εντός και εκτός πόλης

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι μια οικονομική λύση μικροκινητικότητας που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Δες τώρα πώς θα μετακινηθείς με ασφάλεια για εσένα και τους γύρω σου.

EMW: Ηλεκτρικά μοτοποδήλατα.

Δεν χωράει αμφιβολία πως τα ηλεκτρικά πατίνια αποτελούν σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα μετακίνησης. Πολίτες τόσο νέοι, όσο και μεγαλύτερης ηλικίας, τα προτιμούν για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός πόλης. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, οικονομικά και ιδιαίτερα εργονομικά προσφέροντας άνετες μετακινήσεις στα σύγχρονα αστικά κέντρα. Τα ηλεκτρικά πατίνια ωστόσο δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα ούτε ως οχήματα «δεύτερης κατηγορίας». Αντιθέτως, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιούμε και να ακολουθούμε πιστά μια σειρά από μέτρα ασφαλείας.

Στην EMW γνωρίζουν πολύ καλά πως τα ηλεκτρικά πατίνια αποτελούν έναν ιδιαίτερα… cool τρόπο για να μετακινηθεί κανείς μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα ή στις μικρές επαρχιακές πόλεις. Ετοιμάσαμε ωστόσο και έναν οδηγό με συμβουλές ασφαλείας που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα και να παραμείνετε 100% προστατευμένοι από κάθε πιθανή απειλή.


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σωστό ηλεκτρικό πατίνι

Η επιλογή ενός αξιόπιστου και ποιοτικού ηλεκτρικού πατινιού είναι το παν! Επιλέγοντας ένα ανθεκτικό όχημα, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο διαθέτει φρένα ασφαλείας και πλατιά ελαστικά μπορούμε να απολαύσουμε ξέγνοιαστα τις μετακινήσεις μας. Αντιθέτως, ένα όχημα χαμηλής ποιότητας είναι πολύ πιθανό να εγκυμονεί κινδύνους και να αποτελέσει την αιτία πρόκλησης ενός πιθανού ατυχήματος. Στην EMW δίνουν πάντα προτεραιότητα στην ποιότητα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο διαθέτουν το Kick E-Scooter, που αποτελεί την αναβάθμιση στον χώρο των ηλεκτρικών πατινιών και μεταξύ άλλων διαθέτει διπλά αμορτισέρ καθώς και anti-puncture τεχνολογία που το καθιστούν εξαιρετικά σταθερό και ασφαλή. Το ηλεκτρικό πατίνι θα πρέπει άλλωστε να το αντιμετωπίσετε ως μια επένδυση και όχι ως μια επιπόλαιη αγορά και να δώσετε τη δέουσα προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
 

Μέτρα αυτοπροστασίας

Έχοντας επιλέξει ένα ασφαλές ηλεκτρικό πατίνι, υψηλής ποιότητας δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς, καθώς επάνω στο πατίνι είστε εντελών εκτεθειμένοι. Μεριμνήστε για την προμήθεια ενός επώνυμου και κατά προτίμηση full face κράνους, το οποίο θα είναι υψηλών προδιαγρφών και θα σας προστατεύει πλήρως. Είναι καλό να λαμβάνετε τα απαραίτητα κάθε φορά μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ σε περίπτωση που δεν νιώθετε ότι έχετε προμηθευτεί τον απαιτούμενο εξοπλισμό το πιο συνετό είναι να αποφύγετε τη χρήση του οχήματος. Η χρήση ανακλαστικού εξοπλισμού τη νύχτα είναι υποχρεωτική προκειμένου να είστε ορατοί. Αρκεί να αναλογιστείτε πως οι δρόμοι είναι γεμάτοι εξωγενείς κινδύνους και το πιο φρόνιμο είναι να είστε καλά θωρακισμένοι εκ των προτέρων.

Τήρηση του ΚΟΚ

Για να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό πατίνι δεν απαιτείται η έκδοση διπλώματος. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρείτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Εφαρμόστε πιστά τις οδηγίες των πινακίδων, συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του φωτεινού σηματοδότη και φροντίστε ώστε να παραμένετε πάντα προσκολλημένοι στον ΚΟΚ, ακολουθώντας το γράμμα του Νόμου. Προτιμήστε δρόμους χωρίς πυκνή κίνηση και αποφύγετε λεωφόρους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Μείνετε δεξιά στο οδόστρωμα και μην περνάτε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα. Αν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι ή φαρδιά πεζοδρόμια, προτιμήστε να κινηθείτε εκεί. Ακόμη και εάν βρίσκεστε εκτός πόλης και κινήστε σε έναν επαρχιακό δρόμο ή κάνετε βόλτα στην εξοχή, η πιστή εφαρμογή του ΚΟΚ μπορεί να αποβεί σωτήρια και αποτελεί πάντα μονόδρομο! Σύμφωνα με την παρούσα νομοθεσία τα ηλεκτρικά πατίνια με ταχύτητα έως 6 χλμ. την ώρα μπορούν να οδηγηθούν από άτομα άνω των 12 ετών και για τα μεγαλύτερα πατίνια των 25 χλμ. την ώρα, το όριο ανεβαίνει στα 15 έτη. Τα 25 χλμ. / ώρα είναι και το μέγιστο επιτρεπτό όριο ταχύτητας. Φυσικά, απαγορεύεται η χρήση κινητού ή ακουστικών, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να έχει απρόσκοπτη επαφή με το περιβάλλον γύρω του.
Στην EMW επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στα σύγχρονα αστικά κέντρα. Τα ηλεκτρικά πατίνια συνεισφέρουν στη δημιουργία πράσινων πόλεων και στον περιορισμό των ρύπων ενώ παράλληλα μας προσφέρουν μια εναλλακτική, εξαιρετικά οικονομική, λύση μετακίνησης εντός και εκτός πόλεως.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »