• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

HSBK: Το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινά!

 

Στην «σχάρα εκκίνησης» βρίσκεται το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας HSBK, με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς να γίνεται το επόμενο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Δείτε περισσότερα…

Μάθε πως θα ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα σου

Μετά από μακρά αναμονή και την αναταραχή που έφερε ο COVID-19 σε όλο τον κόσμο, το πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα θα ξεκινήσει! Το HSBK, όπως πλέον ονομάζεται η διοργάνωση, είναι έτοιμο να σηκώσει αυλαία, παρά τις δυσκολίες της φετινής παράξενης χρονιάς.
 
Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε 4 αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν τα Σαββατοκύριακα 12-13 Σεπτεμβρίου και 24-25 Οκτωβρίου στα Μέγαρα. Οι αγώνες θα βαθμολογηθούν ανεξάρτητα, έτσι ώστε να λογίζονται ως 4 ξεχωριστοί αγώνες.
 
Παράλληλα, μαζί με τους αγώνες του HSBK θα πραγματοποιηθούν και 2 αγώνες του Πανελλήνιου Κυπέλλου Supermoto 2020, με το κάθε Σάββατο να αποτελεί μέρα δοκιμών και την Κυριακή ημέρα αγώνα.
 
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι, για προφανείς υγειονομικούς λόγους, όλοι οι αγώνες του φετινού πρωταθλήματος HSBK θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές.
 
Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ, για το πρωτάθλημα HSBK 2020.

«Το HSBK 2020 μπήκε στην τελική του ευθεία! Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, που επέβαλλε η διακοπή όλων των αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα μας λόγω του COVID-19, το ανανεωμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου στην πίστα των Μεγάρων.
 
Η φετινή δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά υποχρέωσε την ΑΜΟΤΟΕ και την IRONTEAM,με κοινή απόφαση, να συμπτύξουν το ανακοινωμένο πρόγραμμα του HSBKώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.
 
Έτσι, βάσει της υποχρέωσης όλων μας για το καλύτερο δυνατόν σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες, αποφασίστηκε να διεξαχθούν συνολικά τέσσερις αγώνες σε δύο διπλές διοργανώσεις, που θα φιλοξενηθούν σε ισάριθμα Σαββατοκύριακα στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.
 
Κατά συνέπεια, το αναθεωρημένο πρόγραμμα του HSBK 2020 διαμορφώνεται ως εξής:
 
1ος αγώνας          12 Σεπτεμβρίου                Μέγαρα
2ος αγώνας          13 Σεπτεμβρίου                Μέγαρα
3ος αγώνας          24 Οκτωβρίου                  Μέγαρα
4ος αγώνας          25 Οκτωβρίου                  Μέγαρα
 
Καθένας από τους δύο αγώνες του διημέρου, ένας το Σάββατο και ένας την Κυριακή, θα έχει ανεξάρτητη βαθμολόγηση, ώστε το Πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με 4 ξεχωριστούς αγώνες. Οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή πριν το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο και θα ισχύουν για τους δύο αγώνες του διήμερου.
 
Παράλληλα με τις αγωνιστικές συναντήσεις του HSBK,θα διεξαχθούν και 2 αγώνες του Πανελληνίου ΚυπέλλουSupermoto 2020. Οι δοκιμές τους θα πραγματοποιούνται το Σάββατο και οι αγώνες την Κυριακή - καθένας στο αντίστοιχο διήμερο του HSBK.
 
Λαμβάνοντας υπΆ όψιν την αναπόφευκτη πολύμηνη αγωνιστική απραξία, εξασφαλίστηκε επίσης στους αγωνιζόμενους η δυνατότητα να συμμετέχουν την Πέμπτη πριν από κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο σε επιπλέον ελεύθερες δοκιμές.
 
Με την ελπίδα η φετινή δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες εκπλήξεις, η ΑΜΟΤΟΕ και η IRON TEAM εύχονται στους αγωνιζόμενους και σε όλους τους συντελεστές του HSBK 2020 καλούς αγώνες!»