Ο Romano Fenati

Η συγγνώμη του Fenati

Σε απολογητική ανακοίνωση προέβη ο Romano Fenati, μετά το χθεσινό συμβάν. Διαβάστε εδώ τι δήλωσε.

Ο Romano Fenati βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, με την απαράδεκτη κίνησή του στον χθεσινό αγώνα της Moto2. (Δείτε τι γράψαμε για το συμβάν κάνοντας κλικ εδώ).
Το γεγονός οδήγησε μάλιστα στην διακοπή του συμβολαίου του με την Marinelli Snipers πριν λίγη ώρα, ενώ και το μέλλον του με την ομάδα της MV Agusta Forward Racing του χρόνου είναι αβέβαιο. Ο Ιταλός αναβάτης προέβη τελικά σε ανακοίνωση, στην οποία ζητά συγγνώμη για το συμβάν, λέγοντας τα εξής:

«Ζητώ συγγνώμη από όλο τον αθλητικό κόσμο. Σήμερα το πρωί με καθαρό μυαλό, ήθελα όλο αυτό να είναι απλώς ένα κακό όνειρο. Έκανα μια ανομολόγητη κίνηση. Δεν αποδείχθηκα άνδρας! Ένας άνδρας θα τελείωνε τον αγώνα και μετά θα πήγαινε στην επιτροπή αγώνα για να ζητήσει δικαίωση για τα προηγούμενα επεισόδια. Δεν έπρεπε να αντιδράσω στην πρόκληση. Η κριτική είναι σωστή και καταλαβαίνω το μίσος απέναντί μου. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους πίστεψαν σε εμένα και από όσους ένιωσαν πληγωμένοι από την απαίσια εικόνα του αθλήματος και την δική μου, που έδειξα».

Ο Fenati έκανε και μια σύντομη αναφορά στο συμβάν, θέλοντας να δώσει την εικόνα για το τι σκέφτηκε εκείνη την στιγμή: «Δυστυχώς έχω αυθόρμητο χαρακτήρα, αλλά η πρόθεσή μου δεν ήταν να βλάψω κανέναν αναβάτη. Ήθελα να τον κάνω (σ.σ. τον Stefano Manzi) να καταλάβει ότι αυτό που έκανε ήταν επικίνδυνο και ότι μπορούσα και εγώ να του κάνω αυτό που μου έκανε. Ξέρω ότι η κίνηση μου δεν έχει δικαιολογία και τώρα έχω χρόνο να σκεφτώ και να καθαρίσω το μυαλό μου.»