Τέλος για τις μοτοσυκλέτες της Yamaha στο Dakar, μετά από 43 χρόνια.

Τέλος για τις μοτοσυκλέτες της Yamaha στο Dakar, μετά από 43 χρόνια.

Η Yamaha εγκαταλείπει το Dakar στην κατηγορία μοτοσυκλέτας

Πριν λίγα λεπτά, μια είδηση που σίγουρα θα ξαφνιάσει τους φίλους των αγώνων, είδε τα φώτα της δημοσιότητας.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Μετά από 43 χρόνια συμμετοχής στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου, το Rally Dakar, η Yamaha θα εγκαταλείψει την συμμετοχή με εργοστασιακή ομάδα, στην κατηγορία της μοτοσυκλέτας!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Σημαντικός «παίκτης» στον αγώνα από το 1979

Η Yamaha είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του Rally Dakar, από την παρθενική του διεξαγωγή το 1979. Μάλιστα, η εταιρεία έχει πετύχει και 9 νίκες στον αγώνα, ενώ από τις συμμετοχές της έχουν προκύψει μοντέλα, όπως η σειρά Ténéré. H τελευταία νίκη της Yamaha στον αγώνα, ήρθε το 1998, με τον Stephane Peterhansel. Από τότε, η Yamaha έχει αντιμετωπίσει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό από τις KTM και Honda, καθώς το τελευταίο βάθρο στον αγώνα ήρθε το 2014, ενώ φέτος η εργοστασιακή ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση, με τον Adrien van Beveren.
 

«Διαφορετικές προσδοκίες» της αγοράς επικαλείται η Yamaha

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Eric de Seynes, προέδρου της Yamaha Motor Europe, η αγορά των εκτός δρόμου μοτοσυκλετών έχει αλλάξει δραστικά στα τελευταία 43 χρόνια και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για την απόφαση της εταιρείας. Ο de Seynes είπε συγκεκριμένα: «Αν και το Rally Dakar είναι σχετικά επιτυχημένο στο να παραμείνει συνδεδεμένο με τις ρίζες του, ακόμα και όταν αποχώρησε από το πνευματικό του σπίτι στην Αφρική, ο κόσμος στον οποίο υπάρχει άλλαξε σημαντικά. Οι πελάτες των εκτός δρόμου μοτοσυκλετών έχουν διαφορετικές προσδοκίες πλέον, και αναζητούν διαφορετικά προϊόντα, εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό αν πρέπει να μείνουμε συνδεδεμένοι μαζί τους. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα τέλος στην δίτροχη ιστορία μας στο Dakar και στο πρωτάθλημα Cross-Country της FIM, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε την αφοσίωση μας στο Dakar με 4 τροχούς, με το Yamaha YXZ1000R SSV».