Η Honda επιλέγει Kabuto. Εσύ;

Διάβασε εδώ γιατί η Honda επέλεξε να διανέμει μέσω του δικτύου της τα κράνη της Kabuto σε όλη την Ευρώπη.

Μια νέα συνεργασία ξεκίνησε στον χώρο της μοτοσυκλέτας με δυο μεγάλα ιαπωνικά ονόματα να ενώνουν τις δυνάμεις τους. Όλα τα κράνη της Kabuto θα είναι πλέον διαθέσιμα και μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Honda και το γεγονός ότι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο επέλεξε την Kabuto, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Το Kabuto ήταν ένα είδος προστατευτικού κράνους που φορούσαν οι Ιάπωνες πολεμιστές και αργότερα έγινε μέρος της παραδοσιακής πανοπλίας των σαμουράι. Από το 1982 η Kabuto Helmets συνεχίζει αυτή την παράδοση χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής προκειμένου να προστατεύσει τους αναβάτες. Δεν πρόκειται για μια ακόμα μάρκα που ακολουθεί τον ανταγωνισμό, αντιθέτως πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο μέσα από καινοτόμες λύσεις και μοναδικές πατέντες. Tο 1992, το RS-1R ήταν το πρώτο κράνος παγκοσμίως με αεραγωγό στο πάνω μέρος, ενώ το 2008, το FF-5 ενσωμάτωνε για πρώτη φορά την τεχνολογία σταθεροποίησης wake-stabilizer, η οποία μειώνει σημαντικά τον στροβιλισμό του αέρα γύρο από το κράνος και επιτρέπει την σταθερή και εύκολη μετακίνηση του κεφαλιού ακόμα και σε πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Η Kabuto είναι από τις εταιρείες που κατανοούν την σημασία της τεχνογνωσίας και τις εμπειρίας που αποκτάται μέσα από τους αγώνες και επενδύει σε αυτό. Το 2006 ήρθε η πρώτη νίκη σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου, τον 8ωρο της Suzuka, με την ομάδα FCC-Honda. Σήμερα, η Kabuto συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Τόκιο σε έναν κλάδο της μηχανικής ρευστών, που ονομάζεται υπολογιστική δυναμική των ρευστών και χρησιμοποιεί αριθμητική ανάλυση και δομές δεδομένων για την μελέτη και επίλυση προβλημάτων που περιλαμβάνουν ροές ρευστού. Αυτό σε συνδυασμό με την αεροδυναμική σήραγγα, ανοίγουν νέους ορίζοντες στην αποτελεσματικότητα και τη σταθερότητα των κρανών σε υψηλές ταχύτητες.

Αυτή τη στιγμή η Kabuto είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ιάπωνες κατασκευαστές κρανών και η συνεργασία με τη Honda αναμένεται να αυξήσει και άλλο τα ήδη μεγάλα μερίδια πωλήσεων που έχει σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα της εστιάζουν στην υψηλή ποιότητα είναι εξαιρετικά ελαφριά και υψηλής αντοχής κατασκευασμένα από προηγμένα σύνθετα υλικά, οργανικά κ.α. υψηλής τεχνολογίας σε πολλαπλές στρώσεις.

Η γκάμα της είναι πλήρης, καθώς περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα και jet κράνη που καλύπτουν κάθε χρήση και θα τα βρείτε όλα μέσα από το δίκτυο συνεργατών της Moto Πήγασος που είναι επίσημος εισαγωγέας της Kabuto στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Kabuto Aeroblade 5

Για περισσότερες πληροφορίες:

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 26

Τηλ: 210 4221060

www.kabuto-helmets.gr
www.motopegasus.com

  • CBR1100XXX

    Η συγκεκριμενη μαρκα κρανους δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τις 2 φαινομενικα αλλες κορυφαιες εταιρειες (S...I & A..I). Απενατιας ειναι ανωτερη σε σημεια και τα χρηματα που θα δωσει καποιος για να τα αποκτησει θα πιασουν τοπο. Ο δε αντιπροσωπος στην Ελλαδα ειναι φοβερος γνώστης και εχει μοναδικο τροπο να βοηθησει τον πελατη του και απο τιμη αλλα και για το ποιο προιον θα πρεπει να αγορασει. Αρα μηπως και η εδω αντιπροσωπεια Honda θα πρεπει να κανει συμμαχια για να εχει το "κεφαλι" της ησυχο;;;!!!!

      2