GP Ταϋλάνδης: Ο καλύτερος αγώνας για τις ομάδες

Τα paddocks ψήφισαν τον αγώνα της Buriram ως τον καλύτερο του 2018, από την παρθενική του κιόλας εμφάνιση στο ημερολόγιο. Δείτε περισσότερα…

Μην μπερδέψετε την ανάδειξη του αγώνα του Assen φέτος, ως την καλύτερη συνάντηση όλων των εποχών, με αυτή την ψηφοφορία. Το προσωπικό των ομάδων, ή αλλιώς «τα paddocks», ψήφισαν και ανέδειξαν το Grand Prix της Ταϋλάνδης, ως τον καλύτερο αγώνα του 2018. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα, καθώς ο αγώνας έκανε το ντεμπούτο του φέτος, στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

Αναφέρεται ότι, πάνω από 220.000 θεατές επισκέφθηκαν την πίστα του Buriram κατά την διάρκεια του τριημέρου, κάνοντάς τον έτσι τον αγώνα με την μεγαλύτερη συνολική προσέλευση της χρονιάς. Ακόμη, στην διεξαγωγή του, ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τους Marquez και Dovizioso να προσφέρουν ακόμη μια κλασική μονομαχία μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Για το Grand Prix και την σημαντική αυτή διάκριση μίλησε ο Herve Poncharal, γνωστός ως επικεφαλής της Tech3 αλλά και πρόεδρος της IRTA, λέγοντας: «Όλοι στα paddocks ήμασταν ανυπόμονοι να δούμε πως θα ήταν το νέο GP της Ταϋλάνδης και υπήρχαν πολλές προσδοκίες. Στο τέλος, είμαστε σίγουροι ότι ήταν το καλύτερο GP της σεζόν, για πολλούς λόγους. Περιμέναμε τα θετικά, αλλά δεν ξέραμε τι ακριβώς θα ήταν ικανοί να πετύχουν.»

«Όλα κύλησαν ομαλά, η αφοσίωση των διοργανωτών ήταν φανταστική και αν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα, προσπαθούσαν να βρουν λύσεις όσο πιο γρήγορα γινόταν. Κάθε ένας που ήταν μέρος αυτής της συνάντησης ήταν χαρούμενος και χαμογελαστός» είπε ο Γάλλος και αναμφίβολα τα λόγια του είναι σημαντικά, για έναν αγώνα που μόλις τώρα έγινε μέρος του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών στον κόσμο. Όπως επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για κάποιον, που μπορεί να διακρίνει πόσο μεγάλη διαφορά έχει η θεαματικότητα ενός αγώνα (βλ. Assen) από την συνολική του διεξαγωγή, για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν…