Μια μπαταρία λιθίου-άνθρακα.

Μια μπαταρία λιθίου-άνθρακα.

Έρχονται μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 90 δευτερόλεπτα;

Σύμφωνα με διεθνείς πηγές, η εταιρεία Mahle, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα αυτοκίνησης, ξεκινά μια συνεργασία με την Allotrope Energy, με στόχο να δημιουργήσουν το «επόμενο βήμα» στις μπαταρίες.

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για μια νέα τεχνολογία συσσωρευτών, που επιδιώκει να λύσει πολλά από τα ζητήματα που «βασανίζουν» τον τομέα, όπως οι χρόνοι επαναφόρτισης  και η ανακυκλωσιμότητα, άρα και η φιλικότητα των μπαταριών προς το περιβάλλον.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Μπαταρίες «λιθίου-άνθρακα» με τεχνολογία υπερπυκνωτών

Η Mahle δηλώνει ότι οι νέες μπαταρίες συνδυάζουν την υπάρχουσα τεχνολογία λιθίου με στοιχεία από τους υπερπυκνωτές, με αποτέλεσμα μια κατασκευή μπαταρίας που επιτρέπει την αποθήκευση μεγάλης πυκνότητας ενέργειας, αλλά ταυτόχρονα και την ταχεία επαναφόρτιση με μεγάλη ισχύ.
 

Χρόνος φόρτισης όσο ένα γέμισμα στο βενζινάδικο

Οι Mahle και Allotrope υπολογίζουν ότι, με την χρήση της νέας τεχνολογίας, οι χρόνοι φόρτισης μπορούν να μειωθούν ακόμα και 20 φορές! Το παράδειγμα που φέρνει η εταιρεία, αφορά έναν συσσωρευτή χωρητικότητας 500 Wh, που χρησιμοποιείται σε μικρά δίκυκλα μικρής αυτονομίας. Από 30 λεπτά που απαιτούνται για την επαναφόρτιση μιας τέτοιας μπαταρίας, η νέα τεχνολογία «λιθίου άνθρακα» τάζει μείωση του χρόνου φόρτισης μόλις στα 90 δευτερόλεπτα, με την ισχύ της επαναφόρτισης να φτάνει ακόμα και τα 20 kW!
 

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και «καθαρότερες» μπαταρίες.

Η νέα τεχνολογία υπόσχεται διάρκεια ζωής που υπερβαίνει τους 100.00 κύκλους λειτουργίας της μπαταρίας, καλύτερος κατά πολύ από τα υπάρχοντα προϊόντα. Επιπλέον, η κατασκευή της μπαταρίας δεν περιλαμβάνει μέταλλα «σπάνιες γαίες» και οι μπαταρίες είναι πλήρως ανακυκλώσιμες, βελτιώνοντας την εικόνα τους ως προς την περιβαλλοντική σκοπιά.  

(Πηγή: MCN)
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »