Θα ολοκληρώσει τη χρονιά πάνω σε μια μοτοσυκλέτα της Puccetti Kawasaki

Επιστροφή στο WSBK

Ανακοινώθηκε ότι ο βετεράνος από την Αυστραλία, θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike για τους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες της φετινής σεζόν.

Ο 36χρονος αναβάτης θα αντικαταστήσει τον Randy Krummenacher στην ομάδα της Puccetti Kawasaki, ξεκινώντας από τον αγώνα που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Portimao. Ο Krummenacher τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι και αφού η ομάδα συμμετέχει με μόνο μια μοτοσυκλέτα, ήταν απαραίτητο να βρεθεί αντικαταστάτης. Ο West έχει προϋπηρεσία στα MotoGP, ενώ φέτος συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport με τη δική του αγωνιστική ομάδα, την EAB West Racing και βρίσκεται στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος, με το καλύτερο αποτέλεσμα να είναι μια τρίτη θέση στον αγώνα της πατρίδας του. Την προηγούμενη χρονιά είχε αγωνιστεί σε έξι αγώνες του WSBK, για την ομάδα της Pedercini, αντικαθιστώντας τον Lucas Mahias, αλλά και στα MotoGP στη θέση του Karel Abraham.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike πάνω σε μια Kawasaki και μάλιστα για μια πολύ δυνατή ομάδα σαν τη Puccetti. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, EAB West Racing, για την κατανόηση που έδειξε στις ανάγκες μου και με άφησε να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ολοκληρώσω τη χρονιά με μια καινούργια μοτοσυκλέτα και ανυπομονώ να πάω στην Πορτογαλία και να γνωριστώ με την ομάδα.»

Η Puccetti Racing σχεδιάζει να συμμετέχει με δυο μοτοσυκλέτες την επόμενη χρονιά, με τη μία να οδηγεί ο Toprak Razgatlioglu και την άλλη ένας εκ των Leon Haslam και Sylvain Guintoli.