Η AXXIS ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2010 με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας κράνη. Ο σχεδιασμός, η εξέλιξη και η κατασκευή τους γίνεται στην Ισπανία σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές και ποιοτικούς ελέγχους.

    AXXIS

    Η AXXIS ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2010 με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα ικανοποιήσουν πλήρως τους καταναλωτές. Ο σχεδιασμός, η εξέλιξη και η κατασκευή των κρανών γίνεται στην Ισπανία σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές και ποιοτικούς ελέγχους. Η AXXIS αναπτύσσεται συνεχώς με γνώμονα την καινοτομία και τις φρέσκιες ιδέες. Αυτή τη στιγμή η γκάμα της περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα, jet, αλλά και off road κράνη με εντυπωσιακό σχεδιασμό και μοναδικά γραφικά. Όλα υπερκαλύπτουν τις Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες προδιαγραφές ασφαλείας, που σημαίνει ότι κάθε εξάρτημα ενός κράνους έχει εξεταστεί ενδελεχώς.

    Η AXXIS θέλει να ενισχύσει την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο και επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο των συνεργατών της. Η ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Ι. Π. ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της στην Ελλάδα, οπότε θα βρείτε όλη τη γκάμα της Ισπανικής εταιρείας μαζί με πολλά ακόμα αξεσουάρ αναβάτη και μοτοσυκλέτας με την υπογραφή καταξιωμένων ονομάτων του χώρου.


    Ας γνωρίσουμε δυο από τα πιο δημοφιλή κράνη της AXXIS:

    AXXIS DRAKEN

    Εμφάνιση – εργονομία

    Το εξωτερικό κέλυφος του Draken είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό υλικό και έχει σύγχρονη, αεροδυναμική σχεδίαση που συμπληρώνει ιδανικά κάθε supersport, γυμνή ή sport touring μοτοσυκλέτα. Για την απορρόφηση των δυνάμεων σε περίπτωση κρούσης, φροντίζει η πολλαπλής πυκνότητας πολυστερίνη (EPS) στο εσωτερικό. Κοιτώντας το από το πλάι, οι γραμμές του είναι εντυπωσιακές με το πίσω μέρος να είναι πιο χαμηλό και να φιλοξενεί μια διακριτική αεροτομή που στόχο έχει να εξομαλύνει τη ροή του αέρα προσφέροντας μικρότερη αντίσταση. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα κράνος που δεν κουράζει τον αυχένα όταν κινείσαι με υψηλές ταχύτητες, ενώ συμπεριφέρεται πολύ καλά και όταν γυρίζεις το κεφάλι δεξιά – αριστερά, προσφέροντας ταυτόχρονα ικανοποιητική ηχομόνωση. Το βάρος του είναι 1.470 γραμμάρια σε small μέγεθος και καθώς το κέλυφός του παράγεται σε ένα μόνο μέγεθος, δεν περιμένουμε σημαντική διαφοροποίηση του βάρους στα άλλα μεγέθη (XS έως XXL).

     

    Πρακτικότητα

    Το Draken είναι εξοπλισμένο με αντιχαρακτική ζελατίνα MAX-VISION πάχους 2,2 χιλιοστών με προ εγκατεστημένες αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη PINLOCK. Έρχεται με διάφανη ζελατίνα, αλλά αυτή μπορεί προαιρετικά να αλλαχθεί με φιμέ ή καθρέπτη, από τον κατάλογο των αξεσουάρ της Axxis. Η αντικατάσταση γίνεται πολύ εύκολα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς τη χρήση εργαλείων. Για το υδατοστεγές κλείσιμο φροντίζει η σταθερή περιμετρική τσιμούχα τύπου φούσκας, ενώ στην αριστερή πλευρά, υπάρχει το κούμπωμα της ζελατίνας στο κέλυφος που αποτρέπει το άνοιγμά της στις υψηλές ταχύτητες. Για την κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό υπάρχουν αεραγωγοί εμπρός και πάνω, το φινίρισμα των οποίων θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι αποτελεσματικοί και τελικά ο ζεστός αέρα απομακρύνεται από τον αεραγωγό απορροής που είναι ενσωματωμένος στην αεροτομή. Η εσωτερική επένδυση είναι αντιβακτηριδιακή και πλήρως αφαιρούμενη για να μπορεί να πλυθεί. Αγκαλιάζει σωστά το πρόσωπο και δεν ασκεί πίεση στα αυτιά παρέχοντας άνεση για όση ώρα διαρκεί η μετακίνηση. Για το ασφαλές κλείσιμο φροντίζει η μικρομετρική πόρπη ταχείας ασφάλισης – απασφάλισης πολλαπλών θέσεων. Η συσκευασία του Draken περιλαμβάνει υποσιάγωνο, επιρρίνιο και πουγκί μεταφοράς.

    Η άποψή μας

    Το Draken είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση με χαρακτηριστικά που συναντάμε σε κράνη πολλαπλάσιας τιμής. Είναι όμορφο, άνετο και έχει ελαφριά αίσθηση, ενώ η ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή του είναι το κερασάκι στην τούρτα.


    AXXIS ROC

    Ανοιγόμενο κράνος κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό υλικό, διαθέσιμο σε 2 μεγέθη κελύφους.Φέρει εύκολο άνοιγμα με ένα χέρι με την χρήση ενός κεντρικού κουμπιού. Διαθέτει μεταλλικά άγκιστρα και σημεία ασφάλισης για το εμπρόσθιο ανοιγόμενο τμήμα. Έχει εσωτερική αντηλιακή φυμε ζελατίνα με κλείδωμα κάτω και αυτόματη επαναφορά. Διαθέτει βελτιωμένο δυναμικό σύστημα αερισμού με άνω κεντρικό αεραγωγό, πίσω αεραγωγό και εξελιγμένο αεραγωγό πηγουνιού. Έχει αντιχαρακτική ζελατίνα MT-V-16 πάχους 2,2 mm Max-Vision με προ εγκατεστημένα PIN για εφαρμογή Pinlock. Διαθέτει μηχανισμό ζελατίνας για γρήγορη και χωρίς εργαλεία αφαίρεση, με κίνηση σε δυο άξονες για απόλυτη στεγανοποίηση. Έχει σταθερή περιμετρική τσιμούχα ζελατίνας τύπου φούσκας και πλήρως αφαιρούμενη και πλενόμενη αντιβακτηριδιακή επένδυση.



    Διαθέτει μικρομετρική πόρπη ταχείας ασφάλισης – απασφάλισης πολλαπλών θέσεων, επιρρίνιο και υποσιάγωνο. Πληροί τις προδιαγραφές 22.05 (EU), DOT CERTIFIED (USA) και SNELL USA. Ζυγίζει 1650 (+/- 50) γραμμάρια. Παρέχεται με εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών.

    Επισκέψου με 1 κλικ πάνω στην εικόνα του κάθε Hall-Τομέα που επιθυμείς!

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

    Δείτε και τα 133 μοντέλα της Εκθεσης