H Αkrapovic στο προσκήνιο των βελτιωτικών εξατμίσεων μοτοσυκλέτας εδώ και 30 χρόνια.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Igor Akrapovic.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Akrapovic.

O Joan Mir και η Suzuki εμπιστεύονται την Akrapovic για την κορυφαία απόδοση στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα, το MotoGP.

Εξατμίσεις Akrapovic: Επέτειος 30 ετών πρωτοπορίας

Για πολλούς η κορυφαία μάρκα εξατμίσεων σε μοτοσυκλέτες αλλά και αυτοκίνητα, η Akrapovic κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας φέτος και θα το γιορτάσει με τον δικό της τρόπο. Δείτε περισσότερα…

Όταν ακούς την φράση «βελτίωση εξάτμισης», το όνομα που έρχεται αυτόματα στο μυαλό πολλών αναβατών και οδηγών, είναι αυτό της Akrapovic. Γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού η σλοβενική εταιρεία αφοσιώθηκε στην κορυφαία ποιότητα από την πρώτη στιγμή. Φέτος, η εταιρεία κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας και έχει κάθε χρόνο να το γιορτάσει.
 
Η Akrapovic ξεκίνησε τις λειτουργίες της την άνοιξη του 1991, μέσα από το όραμα του Igor Akrapovic, ενός αγωνιζόμενου μοτοσυκλέτας που ασχολούταν ήδη με την βελτίωση μοτοσυκλετών. Εκμεταλλευόμενος το περιθώριο σημαντικής βελτίωσης του προϊόντος aftermarket εξατμίσεων εκείνη την εποχή, ο Akrapovic αρχικά ασχολήθηκε με την κατασκευή αγωνιστικών συστημάτων εξάτμισης, αλλά σύντομα επεκτάθηκε και στον χώρο των μοτοσυκλετών παραγωγής, αλλά και των αυτοκινήτων.


 
3 δεκαετίες μετά την δημιουργία της, η Akrapovic απασχολεί πάνω από 1.300 υπαλλήλους, ενώ οι εγκαταστάσεις της είναι στην αιχμή του δόρατος όσον αφορά την τεχνολογία, καθώς διαθέτουν in-house μονάδα κατεργασίας τιτανίου, εγκαταστάσεις αξιολόγησης ανθεκτικότητας των προϊόντων που κάνει χρήση ρομποτικής, μεταλλουργικό εργαστήριο καθώς και τμήματα έρευνας και ανάπτυξης.
 
Η Akrapovic έχει φυσικά σημαντική παρουσία στους αγώνες, με την πρώτη νίκη μοτοσυκλέτας εξοπλισμένης με εξάτμιση της εταιρείας να έρχεται το 1997, από την Akira Yanagawa και την Kawasaki του, στο πρωτάθλημα WSBK του 1997. Το 2000, ο Colin Edwards και η Honda κατέκτησαν τον παγκόσμιο τίτλο, στην ίδια διοργάνωση. Μέχρι σήμερα, η Akrapovic έχει στο ρόστερ της 140 τίτλους παγκοσμίων πρωταθλημάτων στα MotoGP, WSKP, MX, WEC και DTM, αλλά και σε αγώνες όπως το TT, τα 24ωρα του Le Mans και της Daytona και πολλά άλλα. Παράλληλα, η εταιρεία έχει κερδίσει και 14 βραβεία Red Dot, που υπογραμμίζουν το κορυφαίο επίπεδο σχεδιασμού των προϊόντων της.



 
O Igor Akrapovic δηλώνει για την περίσταση: «Από την πρώτη στιγμή, το όραμα και η κουλτούρα της εταιρείας παρέμειναν ίδια: Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ανάπτυξη του τέλειου προϊόντος, θέτοντας την καινοτομία, την έρευνα και την εφαρμογή κορυφαίας τεχνολογίας και υλικών στο προσκήνιο. Η ανάπτυξη και η περιέργεια μας οδηγεί μπροστά στην αναζήτηση νέων λύσεων για το πώς να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τα προϊόντα μας, για να τα κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικά για τους πελάτες μας. Η ανάπτυξη δεν έχει όρια, γιατί πάντα η τεχνολογία μπορεί να βελτιωθεί».
 
Για την πολύ ειδική αυτή περίσταση, η Akrapovic θα δημιουργήσει δύο νέα συστήματα εξάτμισης super-limited παραγωγής, για την Kawasaki ZX-10R / ZX-10RR και την Ferrari F8 Tributo. Τα 30th Anniversary συστήματα εξάτμισης θα φτιαχτούν μόνο σε 30 κομμάτια το καθένα, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται περισσότερα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένα από τα 30 συστήματα εξάτμισης θα βρεθεί και στην Ελλάδα!


 
Στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία της Akrapovic είναι η Tecnomoto, που διαθέτει πληθώρα από τα προϊόντα της κορυφαίας εταιρείας, για τα περισσότερα μοντέλα μοτοσυκλετών και scooters στην αγορά και για όλες τις εφαρμογές.

TECNOMOTO
Καλλιρρόης 12, Αθήνα
Τηλ.: 210 9242410 Fax: 210 9242474
Email: sales@tecnomoto.gr

Ωράριο καταστήματος:
Δευτέρα – Τετάρτη: 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 9:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.