net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Husqvarna παρουσίασε το 701 Concept, ένα φουτουριστικό supermotard που αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν της εταιρείας.

Το 701 διαθέτει μονοκύλινδρο κινητήρα 690 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 75 ίππους και «τρομερή ροπή», όπως την περιέγραψαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

Αισθητικά, το 701 ξεχωρίζει, χάρη στο συνδυασμό ρετρό στοιχείων με φουτουριστικές πινελιές.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Χειροποίητο τελικό Akrapovic, LED προβολείς και ειδικά σχεδιασμένη σέλα τράβηξαν όλα τα βλέμματα στην EICMA.

Όλα ξεκίνησαν από το εικονιζόμενο σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Husqvarna.

EICMA: Supermotard concept από τη Husqvarna

Μαζί με τη νέα γκάμα της σε ΜΧ και Enduro, η Husqvarna παρουσίασε και ένα concept, με το όνομα 701. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό supermotard.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 701 Concept αποτελεί φόρο τιμής στο παρελθόν της Husqvarna, αλλά και μια ματιά στο μέλλον της. Η αισθητική της αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση στην κατηγορία και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας από τις παραπάνω φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τη Husqvarna, το 701 διαθέτει μονοκύλινδρο κινητήρα 690 κ.εκ., ο οποίος μπορεί να αποδώσει 75 ίππους και «τρομερή ροπή». Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα, οι αναρτήσεις ανήκουν στη WP και τα φρένα φέρουν την υπογραφή της Brembo. Επιπλέον, η μοτοσικλέτα διαθέτει ένα εντυπωσιακό χειροποίητο τελικό της Akrapovic, το οποίο προστατεύεται από το κοστούμι της.

Επιπλέον, η Husqvarna έχει χρησιμοποιήσει κάποιες νέες μεθόδους σχεδιασμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η σέλα, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη, ώστε να είναι αντιολισθητική στα σημεία που απαιτείται και να επιτρέπει την άνετη μετακίνηση του αναβάτη στα υπόλοιπα, όταν για παράδειγμα, επιθυμεί να αλλάξει στάση πάνω στη μοτοσικλέτα και να έρθει πιο μπροστά.

Η παρουσίαση του 701 Concept, βέβαια, δε σημαίνει ότι η Husqvarna ετοιμάζεται να επιστρέψει στις μοτοσικλέτες δρόμου. Ίσως στο μέλλον να παρουσιάσει κάποιο supermotard μοντέλο, βασισμένο στο εν λόγω concept, ωστόσο, οι υπεύθυνοι διαβεβαίωσαν πως το βλέμμα τους είναι προς το παρόν στραμμένο στο χώμα.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ