Νέο Moto Morini 650

Νέο Moto Morini 650

Νέο Moto Morini 650

EICMA 2019: Νέο Moto Morini 650

Μια νέα μοτοσυκλέτα naked street τύπου από την Morini: Πρόκειται για την νέα 650 ή Seimmezzo που αποκαλύφθηκε εν όψει της EICMA. Δείτε την.

Η Moto Morini ήταν γνωστό ότι είχε δυνατά χαρτιά να «παίξει» στην φετινή έκθεση του Μιλάνου και αυτό το μοντέλο είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για το 650 ή «Seimmezzo» ή κυριολεκτικά «εξίμισι»  όπως θα λέγαμε και στα ελληνικά, μία ρετρό ύφους naked μοτοσυκλέτα.

Ο κινητήρας έχει κυβισμό 649 κ.εκ. και, από όσα βλέπουμε, πρόκειται για το ίδιο μοτέρ με αυτό της X-Cape. Κατά τον ίδιο τρόπο η Moto Morini αποφάσισε να μην αποκαλύψει τεχνικές πληροφορίες ούτε για το 650, όσον αφορά τον κινητήρα. Αλλα δεδομένα όμως έγιναν γνωστά: Η μοτοσυκλέτα χαρακτηρίζεται από μεταξόνιο στα 1.460 χιλιοστά και ίχνος στα 110 χιλιοστά, ενώ η σέλα έχει ύψος 825 χιλιοστά από το έδαφος. Για ένα πιο «ελαφρύ» look, το πίσω μέρος της σέλας υιοθετεί ένα αιωρούμενο look, κάτι που συνηθίζεται όλο και περισσότερο στα μοντέρνα μοντέλα. Η 650 έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει στον αναβάτη της την ελευθερία να την custom-άρει, όπως δηλώνει και η ίδια η εταιρεία.

Κατά τα άλλα, η 650 φέρει φαρδύ τιμόνι, φώτα τύπου LED εμπρός και οθόνη 5 ιντσών για τις ενδείξεις. Στην ανάρτηση χρησιμοποιείται πιρούνι 50 χιλιοστών και αμορτισέρ πίσω, ενώ και τα δύο συστήματα είναι πλήρως ρυθμιζόμενα. Στα φρένα, χρησιμοποιούνται δύο δίσκοι 300 χιλιοστών εμπρός και ένας 255 χιλιοστών πίσω, ενώ οι τροχοί έχουν διάμετρο 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Η 650, όπως και η X-Cape, θα γίνει διαθέσιμη σε μία «κανονική» έκδοση, αλλά και σε μία με περιορισμένη ισχύ που θα απευθύνεται στους κατόχους A2. Περισσότερα για το μοντέλο δεν δημοσιεύθηκαν ακόμα.