Ducati Multistrada V2: Σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού και διαθέσιμη για Α2 δίπλωμα

Ducati Multistrada V2: Σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού και διαθέσιμη για Α2 δίπλωμα

Η Ducati Multistrada V2 αντικαθιστά την Multistrada 950S, με μείωση του βάρους και ανανέωση στα εργονομικά χαρακτηριστικά της, ενώ πλέον προσφέρεται και σε έκδοση για κατόχους Α2 διπλώματος.

Multistrada τώρα και με δίπλωμα Α2



Η πρώτη Ducati Multistrada παρουσιάστηκε το 2003, συνδυάζοντας τους χαρακτήρες μιας τουριστικής μοτοσυκλέτας δρόμου και μίας supermoto. To 2010 το μοντέλο άλλαξε ριζικά, φέρνοντας τις επιδόσεις στο προσκήνιο, ενώ από τότε η Multistrada ανανεώνεται διαρκώς. H ανανεωμένη Multistrada V2 ουσιαστικά αντικαθιστά την Multistrada 950, αλλάζοντας το όνομα του στα πρότυπα της σειράς Panigale (V2-V4).  Για πρώτη φορά, η Multistrada προσκαλεί  και τους κατόχους διπλώματος A2, αφού είναι διαθέσιμη και σε έκδοση με την ισχύ περιορισμένη στα 35 Kw (47,6 ίππους) που απαιτείται από την νομοθεσία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ελαφρύτερο και με βελτιωμένα εργονομικά χαρακτηριστικά



Η Ducati Multistrada V2 έχασε συνολικά 5 κιλά, μια μείωση βάρους που δεν έγινε μόνο από τον ελαφρύτερο κινητήρα, αλλά και από άλλα τμήματα τα οποία προήλθαν από την Multistrada V4, όπως οι καθρέφτες, ενώ οι νέοι τροχοί είναι ελαφρύτεροι κατά 1,7 κιλά. Ακόμη και οι ακτινωτοί τροχοί που βρίσκονται στον εξτρά εξοπλισμό, είναι ελαφρύτεροι. Οι επεμβάσεις που έγιναν στην εργονομία είναι σημαντικές. Το ύψος της σέλας μειώθηκε στα 830 χιλιοστά και το σχήμα της ανασχεδιάστηκε, για ευκολότερη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος. Στον προαιρετικό εξοπλισμό, υπάρχει και κιτ χαμηλώματος για την ανάρτηση και την σέλα, που μειώνει την απόσταση στα 790 χιλιοστά από το έδαφος. Παράλληλα, η νέα σχεδίαση της σέλας της Multistrada V2, επιτρέπει ευκολότερες κατά μήκος μετακινήσεις για τον αναβάτη, χάρη στην νέα επίπεδη επιφάνεια της. Τα μαρσπιέ είναι νέα και τοποθετούνται 10 χιλιοστά χαμηλότερα, για πιο άνετη τοποθέτηση των ποδιών των ψηλότερων αναβατών και την αποφυγή ακραίων γωνιών στα άκρα, που μειώνει την κόπωση στις μεγάλης διάρκειας διαδρομές.

Κινητήρας Testastretta στα 937 κ.εκ. και απόδοση 113 ίππων



Ο κινητήρας της Multistrada V2 είναι η τελευταία γενιά του γνωστού Testastretta των 937 κ.εκ., που χρησιμοποιείται σε πολλά μοντέλα της Ducati τα τελευταία χρόνια. Η ισχύς του ανέρχεται στους 113 ίππους και περίπου τα 10 kgm ροπής, ενώ χαρακτηρίζεται από εκτεταμένα διαστήματα σέρβις με την συντήρηση βαλβίδων να απαιτείται κάθε 30.000 χιλιόμετρα. Ο κινητήρας φέρει νέες μπιέλες, συμπλέκτη και κιβώτιο ταχυτήτων με αποτέλεσμα να είναι ελαφρύτερος κατά 2 κιλά από αυτόν της Multistrada 950. Στα ηλεκτρονικά, η Ducati Multistrada V2 φέρει Cornering ABS, σύστημα Vehicle Hold Control για ευκολότερες εκκινήσεις σε ανηφόρες, Traction Control, 4 χαρτογραφήσεις ισχύος-λειτουργίας (Sport, Touring, Urban, Enduro) και αυτόματα φώτα πέδησης έκτακτης ανάγκης, στον βασικό εξοπλισμό της. Τέλος, το μοντέλο μπορεί να γίνει διαθέσιμο και με την ισχύ του περιορισμένη στα 47,6 άλογα, για οδήγηση από κατόχους διπλώματος A2.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »