net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H σχεδίαση του νέου Monster είναι για άλλη μια φορά μοναδική και καταφέρνει να επιβάλλεται στα βλέμματα.

Σχεδίαση/ποιότητα: Είναι Τέρας και το δείχνει

Η ιταλική μοτοσικλέτα άλλαξε για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από την προηγούμενη. Είναι όμως άμεσα αναγνωρίσιμη ως Monster, όπως όφειλε άλλωστε. Κάποια σημεία στη σχεδίασή του Monster, τα οποία έχουν γίνει αντικείμενο πόθου, ενισχύθηκαν, ενώ κάποια άλλα συρρικνώθηκαν γιατί έτσι επιβάλλουν οι τάσεις της εποχής. 

Το ρεζερβουάρ έγινε ακόμη πιο μυώδες και εντυπωσιακό και μοιάζει σα να πλακώθηκε στα βάρη σε σχέση τα αερόψυκτα Monster. Τα δύο τελικά κάτω από την ουρά έγιναν ένα με δύο απολήξεις το οποίο βγαίνει δεξιά στο πλάι αφήνοντας την ουρά εντυπωσιακά μόνη και όμορφη. Το τελικό μαζί με τους τεράστιους σωλήνες της εξάτμισης (52 χλστ. διάμετρος!) γεμίζουν αριστοτεχνικά τη δεξιά πλευρά της μοτοσικλέτας. Από τα αριστερά είναι που γίνεται αντιληπτό ότι οι κύλινδροι είναι αρκετά καλά κρυμμένοι, κάτω από πλαστικά καλύμματα και σωληνώσεις και μόνο το κάτω μέρος το μοτέρ φαίνεται καθαρά. Θα θέλαμε να το βλέπαμε λίγο καλύτερα. 

Το πλαίσιο χωροδικτύωμα έχει μικρύνει σε μήκος με τον κινητήρα που αποτελεί φέρον τμήμα του να παίζει αυτό το ρόλο πιο ενεργά από ποτέ. Έχει μικρύνει τόσο που μοιάζει σχεδόν με υποπλαίσιο! Η Ducati ήθελε να μεταφέρει λίγο από την αίγλη του Panigale στο Monster καθώς και το Superbike της χρησιμοποιεί την ίδια φιλοσοφία. Το έκανε και μάλλον το πέτυχε. Μόνο οι φανατικοί φίλοι των Monster θα ήθελαν να βλέπουν ίσως περισσότερο πλαίσιο αλλά και ένα μονόμπρατσο όπως του 796 το οποίο δεν βρήκε τη θέση του στο 821, για συγκράτηση του κόστους σε λογικά επίπεδα. Όπως και να έχει η σχεδίαση του νέου Monster είναι για άλλη μια φορά μοναδική και καταφέρνει να επιβάλλεται στα βλέμματα. 

Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η ποιότητα κατασκευής που έχει προσεχτεί ιδιαίτερα από το ιταλικό εργοστάσιο και δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα ούτε στον τομέα της βαφής ούτε σε εκείνους της συναρμογής και συναρμολόγησης.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ