• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

O Jose Ignacio Cornejo επί το έργον.

Dakar 2021, stage 8: Νικητής και πρώτος ο Cornejo

 

Την κορυφή της γενικής κατάταξης κατέκτησε ο Χιλιανός Jose Ignacio Cornejo, κερδίζοντας το 8ο stage του Rally Dakar και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της κατάταξης. Φλερτάρει με την κορυφή και o Toby Price. Δείτε περισσότερα…

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Με την ολοκλήρωση και του 8ου stage του Rally Dakar 2021, στην κορυφή της γενικής κατάταξης αναρριχήθηκε ο Joan Ignacio Cornejo (Honda) και μάλιστα με νίκη! Στα αποτελέσματα του stage, τον ακολούθησαν οι Toby Price (KTM) και Ricky Brabec (Honda), ενώ στην γενική κατάταξη παραμένει 2ος ο Toby Price, ενώ τρίτος πλασάρεται ο Sam Sunderland (ΚΤΜ).
 
Στο stage 8, ο Cornejo ήταν αρχικά πίσω από τον Price, όμως πήρε το πλεονέκτημα στα 307 χιλιόμετρα κάνοντας τελικά μια διαφορά 1 λεπτού και 8 δευτερολέπτων από τον Αυστραλό. Ο Price μάλιστα αντιμετώπιζε και πρόβλημα με το πίσω ελαστικό του που κόπηκε την Κυριακή, αλλά οι κανονισμοί του Marathon του περιόριζαν σημαντικά τις επιλογές. Ο Price τελικά επισκεύασε προσωρινά το ελαστικό του με… tie wrap (!) καταφέρνοντας τον τερματισμό! Τρίτος πλασαρίστηκε ο περσινός νικητής Ricky Brabec, με διαφορά 2 λεπτών και 58 δευτερολέπτων από τον Cornejo.
 
Πτώση σημείωσε ο Γάλλος Xavier de Soultrait, ο οποίος είχε ηγηθεί και της γενικής κατάταξης τις προηγούμενες ημέρες: Μετά από το ατύχημα του στα 267 χιλιόμετρα, ο de Soultrait μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
 
Γενική κατάταξη μετά το Stage 8
 

1

 Jose Ignacio Cornejo

Honda

32h00m11s

2

 Toby Price

KTM

1m06s

3

 Sam Sunderland

KTM

5m57s

4

 Kevin Benavides

Honda

12m58s

5

 Joan Barreda

Honda

16m05s

6

 Ricky Brabec

Honda

17m42s

7

 Skyler Howes

KTM

19m20s

8

 Daniel Sanders

KTM

22m40s

9

 Lorenzo Santolino

Sherco

26m59s

10

 Pablo Quintanilla

Husqvarna

38m41s