net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο επίσημος χάρτης για τη διαδρομή του Dakar 2015. Εκκίνηση στο Μπουένος 'Αιρες στις 4 Ιανουαρίου, και κατάληξη στην ίδια πόλη στις 17 Ιανουαρίου.

Τετρακόσια δεκατέσσερα οχήματα (μοτοσικλέτες, ATV, φορτηγά, Buggy και αυτοκίνητα) έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον αγώνα του 2015.

Εξακόσιοι εξήντα πέντε συμμετέχοντες έχουν δηλώσει πως θα παλέψουν στο φετινό Rally των 9.000 σκληρών χιλιομέτρων.

Από ποιες χώρες προέρχεται η πλειοψηφία των αγωνιζομένων; Ιδού το Top-5 των χωρών για το 2015.

Τρεις ακόμη χώρες θα διαθέτουν για πρώτη φορά εκπρόσωπους στο Dakar 2015. Η Ινδία, το Τουρκμενιστάν και η Νέα Ζηλανδία.

Εκατόν εξήντα τέσσερις μοτοσικλέτες έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Σαράντα οκτώ ATV θα παλέψουν για τον τίτλο του 2015.

Ο νεότερος σε ηλικία αγωνιζόμενος είναι ο μόλις δεκαοκτώ ετών Αργεντινός @JorgeeLacunza, που θα αγωνιστεί στις μοτοσικλέτες.

Και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αγωνιζόμενος θα είναι ο 73χρονος Ιάπωνας Yoshimasa Sugawara, στα φορτηγά!

Έντεκα γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Dakar 2015.

Dakar 2015. Διαδρομή και αριθμοί

Σήμερα, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση για το Rally Dakar του 2015. Ο αγώνας ξεκινάει στις 4 Ιανουαρίου από το Μπουένος 'Αιρες, και καταλήγει και πάλι εκεί, στις 17 του ίδιου μήνα.

 
Το Dakar 2015 θα είναι η 37η επέτειος του θρυλικού αγώνα, και η 7η που γίνεται σε νότιο-αμερικάνικο έδαφος, ενώ επιστρέφει η κυκλική διαδρομή. Αυτό σημαίνει πως οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν στο Μπουένος 'Αιρες, στις 4 Ιανουαρίου, και θα καταλήξουν και πάλι στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, στις 17 Ιανουαρίου, για τον τερματισμό.

Τα 414 οχήματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν 9.000 σκληρά χιλιόμετρα σε δρόμο, χώμα και αμμόλοφους, περνώντας από την Αργεντινή στη Χιλή, στη Βολιβία, για να επιστρέψουν κατόπιν και πάλι πίσω. 

Η μέρα ξεκούρασης για μοτοσικλέτες και ATV έχει οριστεί σε διαφορετική ημερομηνία από ότι σε αυτοκίνητα, buggy και φορτηγά, κι έτσι οι μάχες θα συνεχίζονται αδιάκοπα, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο πρωταθλητής 2014 στην κατηγορία των μοτοσικλετών, Marc Coma θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του με την ομάδα της ΚΤΜ, ενάντια στο τρίο της Honda, Joan Barreda, Helder Rodrigues και Paolo Goncalves. Όμως και ο Olivier Pain της Yamaha ψάχνει για τη νίκη, δίπλα στον Juan Pedrero, που προσχώρησε στην ομάδα των τριών διαπασών για το 2015.

Στα ATV ο Ignacio Casale που χάρισε πέρυσι στη Χιλή τον πρώτο τίτλο της στο Dakar, θα έχει δύσκολη δουλειά απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους που είχε απέναντι του και το 2014, δηλαδή τους Rafał Sonik και Sergio Lafuente μεταξύ άλλων.

Στα αυτοκίνητα, να αναφέρουμε την προσπάθεια της Peugeot με ένα ολοκαίνουργιο buggy με κίνηση ΜΟΝΟ στους δύο τροχούς! Μεγάλο στοίχημα από τους Γάλλους, με μια ομάδα που σκοτώνει. Stephane Peterhansel, Carlos Sainz και Cyril Despres (που... "λιποτάκτησε" νωρίς από τη Yamaha), 3 οδηγοί με συνολικά 17 τίτλους στο Dakar!

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ