Ο Bautista στην πίστα με την V4R του.

Bautista: Σαν 250άρι η Panigale V4!

Πως νιώθει πάνω στην νέα του μοτοσυκλέτα, ο Alvaro Bautista που μετακινείται στα WSBK; Διαβάστε τι είπε.

Από του χρόνου, ο Alvaro Bautista αφήνει τα MotoGP και θα έχει νέο επαγγελματικό σπίτι στα World Superbikes, τρέχοντας με την Aruba.it Ducati και την νέα V4R. Στις δοκιμές που έγιναν στην Jerez, ο Ισπανός ήρθε στην πρώτη επαφή με την μοτοσυκλέτα του και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, κάνοντας τον δεύτερο χρόνο πίσω από τον Jonathan Rea με διαφορά 3 δέκατα του δευτερολέπτου.

Όταν ο Bautista κλήθηκε να απαντήσει για τις πρώτες του εντυπώσεις από την μοτοσυκλέτα, ο ίδιος την συνέκρινε με τις αγωνιστικές των 250 κυβικών που οδηγούσε στο παρελθόν. Είπε συγκεκριμένα: «Η μοτοσυκλέτα έχει λιγότερη δύναμη, στην ευθεία νόμιζα ότι κάτι πάει λάθος! Αλλά έτσι είναι. Έχεις πολύ λιγότερη σταθερότητα. Η μοτοσυκλέτα κουνάει και πρέπει να προσαρμοστείς, γιατί αυτό είναι φυσιολογικό με αυτά τα ελαστικά και αυτές τις μοτοσυκλέτες»

«Η μοτοσυκλέτα αυτή πρέπει να οδηγηθεί περισσότερο σαν 250άρι αγωνιστικό, περισσότερη ταχύτητα στις στροφές και λιγότερο επιθετικό γκάζι, γιατί αλλιώς αν είσαι απότομος όπως στα MotoGP, η μοτοσυκλέτα αρχίζει να κουνά πολύ και πρακτικά δεν θα σταματήσει ποτέ. Ωστόσο το απόλαυσα, γιατί μου θύμισε την εποχή των 250 κυβικών, αλλά με περισσότερη ισχύ. Ήμουν γρήγορος με τα 250άρια και θα μου είναι εύκολο να προσαμοστώ» είπε ο Bautista.