BMW F850GS Adventure: Περιπέτεια χωρίς όρια

Με την άφιξη του F 850 GS, η Γερμανική εταιρία θέλησε να συνεχίσει την επιτυχημένη σειρά των μεσαίων Adventure, χωρίς ωστόσο να διστάσει να προβεί σε ριζικές αλλαγές που αναμόρφωσαν πλήρως το νέο μοντέλο.

Έτσι κατάφερε να παρουσιάσει μια πιο δυνατή μοτοσυκλέτα, που συνδυάζει τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά στο ταξίδι, με τις αυξημένες ικανότητες στο χώμα.

Η ομοιογένεια που διέπει τη σχεδιαστική φόρμα των GS είναι και εδώ παρούσα, όμως πιο εκμοντερνισμένη και σπορτιφ, ώστε να ταιριάζει στον χαρακτήρα που πρέπει να εκπέμπει μια adventure μοτοσυκλέτα και κατά συνέπεια το F 850. Η made by BMW Motorrad επιγραφή, υπογραμμίζει την συνολική ποιότητα της κατασκευής.

Το νέο F 850 GS Adventure στοχεύει στην άνεση και την πολυχρηστικότητα και για να το πετύχει, διαθέτει ένα πλούσιο κατάλογο αξεσουάρ με cruise control, keyless ride, θερμαινόμενα γκριπ και αποκορύφωμα την έγχρωμη TFT οθόνη των 6,5 ιντσών. Με το BMW Connectivity, προσφέρει τη δυνατότητα πλοήγησης, πραγματοποίησης κλήσεων και ακρόασης μουσικής από το smartphone σου, μέσω άμεσης συνδεσιμότητας.



Ο δικύλινδρος σε σειρά, υγρόψυκτος κινητήρας, απέκτησε μεγαλύτερη χωρητικότητα, από τα  798 στα 853 κυβικά και μεγαλύτερη ιπποδύναμη κατά 10 ίππους, με την απόδοση να φτάνει τους 95 ίππους στις 8.250σ.α.λ με μέγιστη ροπή 9,4 kg-m στις 6.500σ.α.λ. Οι διαφορετικές χαρτογραφήσεις του F 850 GS Adventure επηρεάζουν ανάλογα την απόκριση και την διαθέσιμη ιπποδύναμη. Το ride -by –wire γκάζι χαρίζει άψογο χειρισμό, ενώ το traction control προστατεύει από καταστάσεις απώλειας πρόσφυσης.  Στο 6άρι σασμάν έχει προστεθεί quickshifter up and down, για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Ένα σκληρότερο ατσάλινο monocoque πλαίσιο τύπου γέφυρας που χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρον στοιχείο του, αντικατέστησε την παλιά ατσάλινη σωληνωτή διάταξη. Το καινοτόμο πλαίσιο έχει αυξημένη ακαμψία στρέψης και σταθερότητα. Στο χυτό αλουμινένιο ψαλίδι εδράζει ένα monoshock αμορτισέρ με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη λειτουργία  της προφόρτισης ελατηρίου και της απόσβεσης επαναφοράς σε 5 διαφορετικές θέσεις κατά περίπτωση. Μπροστά έχει τοποθετηθεί ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών.

Την πέδηση μπροστά, έχουν αναλάβει δαγκάνες δύο εμβόλων της Brembo που δαγκώνουν δύο δίσκους 305 χιλιοστών, ενώ πίσω η μονοπίστονη δαγκάνα της ίδιας εταιρίας δαγκώνει ένα δίσκο 265 χιλιοστών. Το ABS Pro πλαισιώνει πετυχημένα τις προσπάθειες επιβράδυνσης, καθώς ο αναβάτης μπορεί να φρενάρει και υπό κλίση χωρίς  το παραμικρό πρόβλημα. Οι ακτινωτές ζάντες των 21 και 17 ιντσών, τονίζουν τον off-road χαρακτήρα του μοντέλου. Η θέση οδήγησης του F 850 GS Adventure βαδίζει σε γνώριμα μονοπάτια με το εργονομικό τρίγωνο να είναι ιδανικό για εντός και εκτός δρόμου οδήγηση. Ελαφριά  αίσθηση σε κάθε κίνηση και ευκίνητο με κάθε ταχύτητα, όμως απόλυτα σταθερό σε κάθε συνθήκη.
 
Φτιαγμένο για την πόλη αλλά και για μακρινά ταξίδια, έτοιμο να προσφέρει άνετα και ξεκούραστα χιλιόμετρα. Και σε κάθε εκτός δρόμου μονοπάτι, θα ανακαλύψεις ότι δεν θέτει συμβιβασμούς.Το νέο μοντέλο μεταφέρει αυτούσια την τεχνογνωσία από την μεγαλύτερη κατηγορία, με όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να απορρέουν από μια ελαφρύτερη κατασκευή.

Δέξου την πρόκληση και ζήσε τη δική σου περιπέτεια, χωρίς όρια.