Ο Markus Schramm

BMW: Δηλώσεις για το θέμα του Brexit

Τι είπε ο νέος διευθυντής της BMW για το Brexit και τις συνέπειες που θα έχει στην μοτοσυκλέτα; Διαβάστε αναλυτικά…

Η Αγγλία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές μοτοσυκλετών στον κόσμο, ωστόσο βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε εισαγωγές. Αυτό το γεγονός, σημαίνει πως το Brexit, που σταδιακά ολοκληρώνεται, αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση για την Αγγλία, όμως πολλές εταιρείες σχεδιάζουν ήδη τα αντιμέτρα τους.

Σε αυτά αναφέρθηκε ο νέος διευθυντής της BMW Motorrad, Markus Schramm, ο οποίος έσπευσε να διαβεβαιώσει τους ανήσυχους Βρετανούς, ότι η BMW είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το Brexit. Πιο συγκεκριμένα, ο Schramm τόνισε ότι η διανομή μοτοσυκλετών και ανταλλακτικών θα μείνει ανεπηρέαστη σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν αυτό χρειαστεί την εξασφάλιση χώρων αποθήκευσης στην Αγγλία, από την Γερμανική μάρκα.

Ο διευθυντής της μάρκας δήλωσε συγκεκριμένα: «Στο επίπεδο των logistics, ακόμη και να μην υπάρξει συμφωνία, δεν θα υπάρξουν συνέπειες. Το έχουμε εντελώς υπό έλεγχο. Ως συνήθως, σε κάθε αγορά, η προσφορά και η ζήτηση καθορίζουν τις τιμές και αν όλη η βιομηχανία αποφασίσει να τις κρατήσει, δεν μπορούμε να απέχουμε. Θέλουμε την Αγγλία να μείνει ως μέρος της Ευρωπαϊκής αγοράς και να αποφύγουμε το σενάριο μη συμφωνίας, ελπίζω ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα»

«Όταν έγινε το δημοψήφισμα, συνέλεξα ανθρώπους στην BMW να κοιτάξουμε σχολαστικά το θέμα Brexit. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, ακόμη και για το ενδεχόμενο ενοικίασης εφεδρικών αποθηκών τις οποίες τώρα δεν χρειαζόμαστε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε διαφάνεια στην κάλυψη της ζήτησης. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί θα είναι αρκετά έξυπνοι, ώστε να λύσουν το ζήτημα» είπε ο Schramm, ο οποίος παραμένει επίσης αισιόδοξος για την πορεία της μοτοσυκλέτας γενικότερα, στην Ευρώπη.