Ο Christophe Ponsson στην αγωνιστική Kawasaki του.

Ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Rabat

Ποιος είναι ο αναβάτης που θα τρέξει στην θέση του άτυχου Rabat, στον αγώνα της Κυριακής στο Misano; Δείτε εδώ...

Μέχρι την ανάρρωση του Tito Rabat και την επιστροφή του στις πίστες, η ομάδα της Avintia Ducati πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις για την αντικατάστασή του. Προς το παρόν, ανακοινώθηκε το όνομα του αντικαταστάτη του, τουλάχιστον για τον αγώνα του Misano: Πρόκειται για τον μόλις 22 ετών Γάλλο αναβάτη Christophe Ponsson, ο οποίος έχει συμμετοχές στα πρωταθλήματα STK, WSBK και τώρα τρέχει στο RFME CEV Superbike. Η εμφάνισή του στο Moto GP θα είναι και το ντεμπούτο του, στην κορυφαία κατηγορία.

Ο ίδιος ο Ponsson δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τα νέα, λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Το να αγωνιστείς στα Moto GP είναι το όνειρο κάθε αναβάτη και ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι την Παρασκευή θα είμαι στην πίστα με τους αναβάτες που βλέπω κάθε Σαββατοκύριακο από το σπίτι. Πάντα προσπαθώ να μάθω από αυτούς μέσα από την τηλεόραση και τώρα θα το κάνω στην πίστα»

«Είμαι 22 και αυτή η ευκαιρία είναι κάτι απίστευτο. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο και ότι έχω πάρα πολλά πράγματα να μάθω σε πολύ λίγο χρόνο: Την μοτοσυκλέτα, τα carbon φρένα, τα λάστιχα της Michelin, αλλά θέλω να πάρω μέρος και να μάθω» δήλωσε ο νεαρός Γάλλος.

Ο Ponsson θα οδηγήσει την μοτοσυκλέτα την οποία οδηγεί μέχρι τώρα ο Xavier Simeon, η οποία είναι μοντέλο του 2016, καθώς ο Simeon θα οδηγήσει την Desmosedici GP17 του Rabat, στον αγώνα του Misano.