Η Ana Carrasco σε φωτογραφικό στιγμιότυπο από τα Paddocks.

Ana Carrasco: Η πρώτη γυναίκα πρωταθλητής SBK

Μια σημαντική επιτυχία για την νέα πρωταθλήτρια της κατηγορίας SSP300 των World Superbikes αλλά και για τις γυναίκες στην μοτοσυκλέτα!

Στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Magny Cours, η Ισπανίδα Ana Carrasco έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία, που κατακτά ατομικό τίτλο μοτοσυκλέτας σε παγκόσμια διοργάνωση οποιασδήποτε μορφής, κερδίζοντας  το πρωτάθλημα στην κατηγορία των 300 κυβικών.

Η 21χρονη Carasco ήταν μόλις 10 βαθμούς μπροστά από τους αντιπάλους της στον αγώνα του Magny Cours, με τον τίτλο να βρίσκεται στην διεκδίκηση άλλων 3 αναβατών. Η Carrasco, η οποία δυσκολεύτηκε πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν, παρά το ότι είχε νίκες στην Imola και στο Donington Park, στάθηκε και αρκετά τυχερή στον αγώνα στη Γαλλία, καθώς ο μεγαλύτερος της αντίπαλος Scott Deroue, αποσύρθηκε από τον αγώνα.

Η Ισπανίδα τερμάτισε 13η, ωστόσο ο τερματισμός του Mika Perez, του άλλου διεκδικητή, στην δεύτερη θέση, εξασφάλισε τον τίτλο για την Carasco με έναν μόλις βαθμό διαφορά!

Η Carasco δεν έκρυψε, όπως ήταν φυσικό, την χαρά και τον ενθουσιασμό για τον πρώτο της τίτλο, κάνοντας και τις εξής δηλώσεις: «Είναι απίστευτο για εμένα, δουλέψαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε εδώ… Μπορώ μόνο να πω ένα ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Kawasaki και στον David Salom αλλά και στην οικογένεια και τους φίλους μου. Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο μου στον Luis Salom, ήμασταν καλοί φίλοι και την ημέρα που τον χάσαμε, έδωσα υπόσχεση να αφιερώσω τον πρώτο μου τίτλο σε αυτόν».

Η Ana Carrasco ξεκίνησε την καριέρα της ως αθλήτρια το 2011 στο πρωτάθλημα CEV των 125 κυβικών, ενώ οι εμφανίσεις της εξασφάλισαν μια θέση στην Moto3 ΤΟ 2013. Πέρσι, μεταπήδησε στα WSSP300, όταν και πήρε και την πρώτη της νίκη το 2017.