Οι μοτοσυκλέτες δεν θα τρέξουν φέτος στους δρόμους του «νησιού».

Ακυρώνεται το Isle of Man TT 2020

O πλέον ιστορικός αγώνας δρόμου όλων των εποχών δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, εν μέσω του κυκλώνα των παγκόσμιων εξελίξεων. Δείτε περισσότερα.

Είναι πλέον επίσημο: Το Isle of Man TT, ο πιο σημαντικός και πιο γνωστός αγώνας δημόσιου δρόμου στον κόσμο, ακυρώνεται λόγω των εξελίξεων που έφερε ο κορωνοϊός. Η ανακοίνωση έγινε επίσημα πριν λίγες ώρες, από τις αρμόδιες αρχές και φυσικά μονοπωλεί τους τίτλους των βρετανικών μέσων ενημέρωσης και έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση: Ένας πολύ επικίνδυνος αγώνας που έχει θύματα σχεδόν κάθε χρόνο, δεν ακυρώθηκε ουδέποτε λόγω των τελευταίων, ωστόσο αυτή τη φορά οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο κάνουν απαραίτητη την ματαίωση του. 

Ο Laurence Skelly, υπουργός επιχειρήσεων, δήλωσε για το γεγονός: «Η απόφαση της ακύρωσης έγινε με βαριά καρδία και όλες οι επιλογές, μεταξύ αυτών η αναβολή και η καθυστέρηση της απόφασης, εξετάστηκαν με λεπτομέρεια. Αντιπρόσωποι της κυβέρνησης του Isle of Man συζητούν τώρα τις επιπλοκές σε όλες τις σχετιζόμενες επιχειρήσεις, τους μετόχους και όλα τα άτομα που επηρεάζονται από αυτή την ακύρωση.»

Όσοι έχουν αγοράσει ήδη εισιτήρια για τον αγώνα, θα έχουν πλήρεις επιστροφές χρημάτων, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, γίνονται προσπάθειες ώστε τα Classic TT και το Manx Grand Prix, που ξεκινούν στις 22 Αυγούστου, να διεξαχθούν κανονικά. Αναμένονται και περισσότερες ειδήσεις, όσο η υπόθεση εξελίσσεται τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο.