net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ανταποκρίνεται αυτή η εικόνα στον σημερινό μηχανόβιο; Εσείς τι νομίζετε;

Βρετανία: Αλλάζει ο ορισμός του μηχανόβιου!

Σε αλλαγές στον ορισμό της λέξης «μηχανόβιος» προχωρά το γνωστό λεξικό του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μετά από παράπονα μοτοσικλετών που βρήκαν τον ορισμό ανακριβή και προσβλητικό!

 
Οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αλλαγές στην ηλεκτρονική έκδοση του λεξικού τους, όσον αφορά στην λέξη μηχανόβιος. Η απόφαση πάρθηκε μετά από έρευνα που πραγματοποίησε για την συγκεκριμένη λέξη, η βρετανική ασφαλιστική εταιρία Bennets, στην οποία συμμετείχαν 524 μοτοσικλετιστές. 

Μέχρι πρότινος στο αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης ο μηχανόβιος οριζόταν ως: «Ο μοτοσικλετιστής, ειδικά εκείνος που είναι μέλος μιας συμμορίας: ένας μηχανόβιος με μακριά μαλλιά και βρώμικα denims».

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την έρευνα βρήκαν αυτό τον ορισμό ως ανακριβή, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75%, ενώ ένα 20% εξοργιστικό και προσβλητικό.

Η έρευνα της βρετανικής ασφαλιστικής, περιέγραφε τον μέσο μοντέρνο μοτοσικλετιστή ως ένα άτομο «πιθανώς άνω των 35 ετών, που ανήκει στη μεσαία τάξη, εργάζεται για μια εταιρία πληροφορικής ή τηλεπικοινωνιών και κατά πάσα πιθανότητα οδηγεί Honda»Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πλέον, μόνο ένας στους δέκα μοτοσικλετιστές έχουν μακριά μαλλιά.

Έπειτα από τα ευρήματα αυτής της έρευνας το λεξικό τροποποίησε τον ορισμό του μηχανόβιου ως εξής: «Ο μοτοσικλετιστής, ειδικά εκείνος που είναι μέλος μιας συμμορίας ή μιας ομάδας».
Παρόμοιος είναι και ο ορισμός που δίνουν οι online εκδόσεις των λεξικών Collins και Merriam-Webster. Τον πληρέστερο ορισμό online θα τον βρείτε εδώ.

Τέλος να πούμε ότι 65% των «μηχανόβιων» που ρωτήθηκαν, προτιμούν να βολτάρουν μόνοι τους. Ίσως όχι και το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα για να αλλαχτεί ο ορισμός μια λέξης, έστω και αν αυτός έχει μείνει σε άλλες εποχές…
Εσείς πώς ορίζετε τη λέξη μηχανόβιος; Δώστε τις απαντήσεις σας στη σελίδα μας στο Facebook!

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ