Για όσους δε γνωρίζουν την ιστορία, θυμίζουμε πως περίπου ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό της Ιαπωνίας και το τσουνάμι που τον ακολούθησε, ένα κιβώτιο με μια Harley-Davidson Softail Night Train ανακαλύφθηκε ξεβρασμένο στις ακτές του Καναδά. Το κιβώτιο με τη μοτοσικλέτα παρασύρθηκε από το τσουνάμι και ταξίδεψε στον Ειρηνικό Ωκεανό, καταλήγοντας στη Βόρεια Αμερική!
Μετά την ανακάλυψη της μοτοσικλέτας, οι υπεύθυνοι (μεταξύ των οποίων η Ιαπωνική Πρεσβεία στον Καναδά, αλλά και η Harley-Davidson) κατάφεραν και εντόπισαν τον ιδιοκτήτη της, ονόματι Ikuo Yokoyama, ο οποίος, χτυπημένος από το σεισμό, ζούσε προσωρινά στον οικισμό Miyagi, μαζί με άλλους σεισμόπληκτους.
Αρχικά, ο Yokoyama φάνηκε πρόθυμος να παραλάβει την… ταξιδιάρα μοτοσικλέτα του, έπειτα, όμως, αρνήθηκε να του επιστραφεί, με την αιτιολογία ότι δεν ήθελε να παραλάβει ένα τέτοιο είδος πολυτελείας, την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες του δεν είχαν ούτε τα βασικά. Ζήτησε, μάλιστα, η μοτοσικλέτα του να παραμείνει στις ΗΠΑ ακριβώς στην κατάσταση, στην οποία βρέθηκε, ως μνημείο της καταστροφής που αντιμετώπισε η Ιαπωνία. Έτσι, η μοτοσικλέτα βρήκε το νέο της σπίτι στο μουσείο της Harley-Davidson, διατηρημένη ακριβώς στην κατάσταση, στην οποία βρέθηκε.
Ο Yokoyama δήλωσε: «Μετά την εύρεση της μοτοσικλέτας μου, συζήτησα με αρκετούς ανθρώπους, σχετικά με το τι να κάνω. Θα χαιρόμουν πολύ, αν θα μπορούσε να διατηρηθεί στην παρούσα κατάστασή της και να εκτεθεί στους επισκέπτες της Harley-Davidson στο Μιλγουόκι, διατηρώντας τις μνήμες της τραγωδίας που στοίχισε χιλιάδες ζωές».
Μετά από αυτό, ήρθε και η απάντηση της Harley-Davidson, δια στόματος του αντιπρόεδρου του Μουσείου, Bill Davidson: «Μας τιμά ιδιαίτερα το να έχουμε τη δυνατότητα να εκθέσουμε τη μοτοσικλέτα του κυρίου Yokoyama. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα έχει μια απίστευτη ιστορία να διηγηθεί και μας τιμά το γεγονός ότι μπορούμε να τη μοιραστούμε».
EICMA 2025 - Lifan KPT400: Φουλ εξοπλισμένο Adventure με δικύλινδρο κινητήρα 44 ίππων
EICMA 2025 - LETBE NEON 125: Νέο ρετρό scooter με 9,5 ίππους και φρένα με CBS ή ABS
Morbidelli T502X: Με 47 ίππους, ρεζερβουάρ 18 λίτρων και αυτονομία πάνω από 400 χλμ
Καπάκι Βολάν Suzuki DR 250 S / DR 350 S / DR 350 R (Μανιβέλα με 1 Μάτι στο Pick-Up)
LS2 - FF811 VECTOR II SPLITTER full face κράνος
PIAGGIO Beverly 25th Anniversary: Κλείνει τα 25 της και το γιορτάζει με επετειακή έκδοση
EICMA 2025 – Kove 625X 2026: Με 63 ίππους και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση
EICMA 2025 – Yamaha Tracer 7 & GT: Παρουσιάστηκαν τα νέα Sport-Touring με τεχνολογία Y-AMT
EICMA 2025 – SYM Cruisym 400: Ανανεωμένο με μεγάλο εμπρός φέρινγκ , 34 ίππους και χώρο για δύο κράνη
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη – Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.