net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πολύ καλό το «πάτημα» του Variant που οφείλεται, τόσο στα φαρδιά ελαστικά, όσο και στο συνδυασμό του πλαισίου με τις καλές αναρτήσεις.

Στο δρόμο

Η ευελιξία του Derbi στους δρόμους της πόλης δύσκολα κρύβεται. Ακόμη και αν δεν θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το Variant, θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το scooter της ισπανικής εταιρείας θα σας αφήσει να κινηθείτε ταχύτατα ανάμεσα στα αυτοκίνητα και το μόνο που θα ζητήσει είναι να συνηθίσετε τη μακριά μετάδοση του CVT κιβωτίου που δεν βοηθά στο να αποδίδεται η ισχύς με όσο άμεσο τρόπο χρειάζεται για γρήγορες μανούβρες με μικρή ταχύτητα. Συνειδητή η επιλογή της εταιρείας, αφού σε αυτά τα κυβικά έχουν προτεραιότητα οι αρχάριοι. Ωστόσο, οι πιο έμπειροι αναβάτες θα νιώσουν ελαφρώς «ριγμένοι» που δεν θα μπορέσουν να ελιχθούν με ακρίβεια χιλιοστού λόγω αυτής της μικρής καθυστέρησης με την οποία φτάνει η δύναμη στον πίσω τροχό.

Μπορούν βέβαια να κρατούν ελαφρά πατημένο το πίσω φρένο έχοντας παράλληλα ανοιχτό το γκάζι αλλά αυτό δει είναι και ό,τι καλύτερο για τη διάρκεια ζωής των σιαγώνων. Τo θέμα είναι ότι όλες αυτές οι λεπτομέρειες δεν θα έρχονταν ποτέ στο μυαλό του αναβάτη και δεν θα είχαν καμία απολύτως σημασία, αν το Derbi δεν ήταν ένα ικανό scooter. Και είναι. Αφήστε στην άκρη τους οριακούς ρυθμούς στους μποτιλιαρισμένους δρόμους κινηθείτε ένα κλικ πιο αργά και είναι σίγουρο πως το Variant δεν θα σας απογοητεύσει. Ακόμη και υπό κλίση παρουσιάζεται απόλυτα φιλικό και υπάκουο με το στιβαρό πλαίσιο και την καλή λειτουργία των αναρτήσεων να κρατούν τα πάντα υπό έλεγχο. ¶ξιος συνεχιστής της παράδοσης των Ισπανών; Si, si…

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ