Το Derbi είναι πολύ μαζεμένο σε διαστάσεις και δίνει αρχικά την εντύπωση ότι, δε θα καταφέρει να χωρέσει ένα ψηλό αναβάτη. Αυτή η εντύπωση διαλύεται με το που κάτσει κάποιος στη σέλα του. Με ύψος στα 1,85 μ., δεν δυσκολεύτηκα καθόλου πάνω στο μοντέλο, αφού το τιμόνι απέχει αρκετά από τη σέλα, ενώ και η επίπεδη ποδιά είχε τον απαραίτητο χώρο για τα πόδια μου. Άνετη, για το μέγεθος του scooter, βρήκα και τη σέλα. Έχει αρκετό αφρώδες συγκρατεί τον αναβάτη σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο, δεν του αφήνει και πολύ περιθώριο για να κινηθεί μπρος- πίσω.
Δεν μπορούμε όμως να τα έχουμε και όλα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το μήκος του Variant βρίσκεται στα 1.950 χλστ. Άλλο ένα πολύ θετικό σημείο για το μοντέλο της Derbi είναι η μικρή απόσταση της σέλας από το έδαφος που επιτρέπει στα πόδια να φτάνουν κάτω με τον πλέον άνετο τρόπο και τα πέλματα να πατούν το οδόστρωμα ολόκληρα. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για τους βραχύσωμους αναβάτες που δεν θα δυσκολευτούν καθόλου πάνω στην «κόκκινη σφαίρα» της Derbi. Άνετα, πάνω στη σέλα του Variant, θα νιώσει και ο συνεπιβάτης, αρκεί να βρίσκεται από πλευράς διαστάσεων στο μέσο όρο. Αυτό, γιατί το μερίδιο που το αναλογεί στη σέλα είναι μικρότερο από του αναβάτη, ενώ και τα σταθερά μαρσπιέ δεν ενδείκνυνται για XL πόδια.
Για τις μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη πάντως, δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα. Χώρος μεγάλος και ικανός για την τοποθέτηση ενός full face κράνους υπάρχει κάτω από τη σέλα, η οποία ανοίγει από δική της κλειδαριά στο πλάι της τελευταίας. Ένα πολύ μικρό, είναι η αλήθεια, ντουλαπάκι θα βρείτε και στην ποδιά, το οποίο ανοίγει πιέζοντας το κλειδί προς τα μέσα. Τέλος, ο γάντζος έχει τοποθετηθεί σε σωστό ύψος και εύκολα θα μπορέσετε να τοποθετήσετε ένα στενό σάκο στην ποδιά.
QJMotor X-Adventure 900: Maxi scooter με 95 ίππους και κιβώτιο DCT
Υπάρχουν ακόμα «κακές» μοτοσυκλέτες ή πλέον όλες είναι καλές;
Moto Guzzi Trip 457: Η νέα μικρή Guzzi με τον κινητήρα της Aprilia RS 457
Aprilia SR GT 400: Το πιο σπορ 400άρι scooter της κατηγορίας έχει ιταλική υπογραφή
Τα 200άρια scooter με τους μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους
NOOS: Πάνω από 50% μερίδιο αγοράς στα ηλεκτρικά Light Scooters
Η Ιαπωνία παίρνει παράδειγμα από την Ελλάδα για τους δρόμους – Τι αλλάζουν
Πόσα χρήματα έκοψε σε κλήσεις η Τροχαία τον Αύγουστο; - Μόνο σε μοτοσυκλέτες
KTM: Βασικός υποστηρικτής του California Superbike School Greece
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.